Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 13 (7014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Iniţiativă

Fădor: PNL va promova un proiect prin care cei care sunt condamnaţi pentru violenţă, omor sau viol să nu beneficieze de regimul compensatoriu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a anunţat că parlamentarii liberali vor promova o iniţiativă legislativă prin care cei care comit infracţiuni cu violenţă, omor, tentativă de omor, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de prevederile Legii 169/2017, privind regimul compensatoriu.

Angelica Fădor a amintit că aproape 11.000 de infractori au fost eliberaţi înainte de termenul de executare a pedepsei, dintre care 700 s-au întors deja după gratii. „Aproximativ 200 de români au căzut victime din nou violenţelor acestor recidiviști, care în libertate au comis crime, tentative de omor, violuri sau tâlhării”, a atras atenţia deputatul PNL de Suceava. Ea a subliniat faptul că Legea regimului compensatoriu depusă de fostul ministru tehnocrat Raluca Prună a fost preluată de Tudorel Toader, iar de la trei zile pe lună, s-a ajuns la 6 zile pe lună reducere a pedepsei pentru fiecare lună de pedeapsă executată. „Legea PSDragnea a fost votată în Parlament în iunie 2017 de majoritatea PSD-ALDE, cu scopul ca pe lângă hoţi, violatori, criminali și tâlhari să scape și corupţii lor”, a precizat deputatul PNL de Suceava, care a precizat că pe site-ul PNL se poate semna o petiţie pentru susţinerea proiectului de lege prin care cei care comit infracţiuni cu violenţă, omor, tentativă de omor, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de regimul compensatoriu.

Angelica Fădor a criticat faptul că actualul ministru al Justiţiei, Tudorel Toader, nu își asumă recursul compensatoriu, iar numărul mare de infracţiuni provocate de deţinuţii eliberaţi de curând l-au făcut să dea vina pe fostul guvern tehnocrat condus de Dacian Cioloș. Fădor a explicat că proiectul iniţiat în perioada guvernului tehnocrat prevedea scăderea a doar trei zile din pedeapsă la fiecare o lună de închisoare executată în condiţii precare și, mai mult, proiectul iniţial prevedea în mod clar că de recursul compensatoriu nu urmau să beneficieze condamnaţii care au comis infracţiuni cu violenţă, cum ar fi violatorii sau criminalii.

Deputatul liberal a declarat că forma actuală a acestei legi, dar și numărul mare de pușcăriași eliberaţi au stârnit panică și îngrijorare în rândul populaţiei, motiv pentru care liberalii vor iniţia proiectul de lege pentru ca cei care comit infracţiuni cu violenţă, omor, tentativă de omor, tâlhărie sau viol să nu mai beneficieze de regimul compensatoriu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fădor: PNL va promova un proiect prin care cei care sunt condamnaţi pentru violenţă, omor sau viol să nu beneficieze de regimul compensatoriu.
 Vizualizări articol: 1405 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Fădor: PNL va promova un proiect prin care cei care sunt condamnaţi pentru violenţă, omor sau viol să nu beneficieze de regimul compensatoriu1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Figurine de turtă dulce Decorațiuni delicioase, frumoase, făcute cu propriile mâini pentru cei dragi – figurinele de turtă dulce făcută în casă cer răbdare și destul timp, dar merită făcute măcar o dată pe an, de sărbători. Nu e nimic complicat și chiar... Citeşte