Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 13 (7014)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Bilanţ 2018

Peste 200 de cereri de azil înregistrate la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil (CRPCSA) Rădăuţi, a cărui competenţă se întinde pe raza judeţelor Botoşani, Iaşi, Neamţ şi Suceava, a avut marţi, 15 ianuarie, şedinţa de evaluare a activităţii pentru anul 2018.

Potrivit celor afirmate de directorul Centrului, subcomisar de poliţie Ionuţ Calenciuc, lucrătorii din cadrul CRPCSA Rădăuţi au gestionat înregistrarea şi procesarea a peste două sute de cereri de protecţie internaţională, peste 30% dintre acestea fiind soluţionate prin acordarea unei forme de protecţie internaţionale în România, iar majoritatea beneficiarilor protecţiei internaţionale au optat pentru participarea la programele de integrare. În acelaşi timp, poliţiştii centrului rădăuţean au gestionat procesele de înregistrare şi soluţionare a cererilor depuse de străini pentru acordarea protecţiei internaţionale din partea statului român şi au derulat programe de integrare în societatea românească pentru beneficiarii unei forme de protecţie.

În perioada de referinţă au fost procesate 207 cereri de protecţie internaţională, dintre care 47 depuse direct la sediul Centrului Regional Rădăuţi, 30 la alte structuri ale Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) şi la alte instituţii ale Ministerului de Interne, iar 130 au fost ale străinilor transferaţi de la alte structuri din cadrul inspectoratului. Subcomisarul Calenciuc a arătat că a fost asigurat accesul neîngrădit la procedura de azil şi respectat principiul nereturnării, iar toate persoanele care au solicitat azil, precum şi cele care au primit protecţie internaţională, au beneficiat de documente de identitate şi, la solicitarea acestora, de documente de călătorie.

Referitor la ţara de origine, majoritatea străinilor care au solicitat acordarea unei forme de protecţie din partea statului român provin din state precum Irak, Iran, Bangladesh, Siria şi Afganistan. În cursul anului 2018, în urma soluţionării cererilor de protecţie internaţională în etapa administrativă, în 60 de cazuri a fost acordată o formă de protecţie, mai precis, în cazul a 34 de străini a fost recunoscut statutul de refugiat şi pentru 26 dintre aceştia a fost acordată protecţie subsidiară. Din totalul persoanelor care au dobândit o formă de protecţie 76 au solicitat includerea în programele de integrare derulate sub coordonarea CRPCSA Rădăuţi.

 

La întrunire a participat prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi

Directorul Centrului, subcomisarul Calenciuc, a mai arătat că asigurarea accesului neîngrădit la procedura de azil, procesarea cererilor de azil în mod eficient în conformitate cu standardele legale naţionale şi internaţionale, creşterea capacităţii actorilor relevanţi în susţinerea procesului de integrare socială a străinilor, precum şi implementarea mecanismului de asigurarea a solidarităţii între statele membre, în cazul unor afluxuri de persoane aflate în nevoie de protecţie, rămân acţiunile prioritare ale CRPCSA Rădăuţi.

La întrunirea de marţi au participat prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, directorul Direcţiei Azil şi Integrare din IGI, comisar-şef Mircea Babău, directorul-adjunct al Direcţiei Migrare din IGI, comisar-şef Mihai Georgică, şi reprezentanţi ai structurilor Ministerului de Interne din judeţ.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 200 de cereri de azil înregistrate la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 200 de cereri de azil înregistrate la Centrul Regional de Proceduri şi Cazare pentru Solicitanţii de Azil Rădăuţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Figurine de turtă dulce Decorațiuni delicioase, frumoase, făcute cu propriile mâini pentru cei dragi – figurinele de turtă dulce făcută în casă cer răbdare și destul timp, dar merită făcute măcar o dată pe an, de sărbători. Nu e nimic complicat și chiar... Citeşte