Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 12 (7013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Bătaie de joc

Pasageri care ajung pe Aeroportul Suceava, revoltaţi că taximetriştii vor să-i stoarcă de bani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Serviciul de taximetrie este de foarte multe ori o adevărată bătaie de joc în municipiul Suceava, fără ca cei de la poliţie ori de la Serviciul corp control transport public al Primăriei Suceava să încerce să rezolve această problemă. De ani de zile, oameni care ajung în Gara Suceava se lovesc de aceeaşi problemă: mare parte din taximetrişti refuză să onoreze comanda, pe motiv că traseul este prea scurt, ori le cer din start o sumă dublă faţă de cât ar face cursa, fără a porni aparatul de taxat. De ceva vreme, aceeaşi problemă este semnalată şi la aeroportul din Salcea, chiar şi mai acut, pentru că acolo nu există alternative la orice oră. Foarte mulţi dintre taximetrişti cer pentru a duce clientul spre centrul oraşului 60-70 de lei, pe motiv că fac un drum cu maşina goală şi trebuie plătită cursa dus-întors. O prostie care nu figurează în nici un regulament de taxi. Atunci când taximetriştii mai fac şi coaliţie între ei, problema clientului devine una foarte serioasă: ori cedează şi plăteşte dublu, ori caută altă variantă, care presupune câteva zeci de minute pierdute.

 

„Toţi negociau cu mine sume între 65 şi 70 de lei”

Cristian Polonic, un bărbat din Gura Humorului, şi-a povestit experienţa neplăcută de acum câteva zile, când a aterizat pe Aeroportul Suceava cu avionul de Londra. Acesta a constatat în scurt timp că din cele 6-7 taxiuri care se aflau în aeroport, nici un şofer nu era dispus să pornească aparatul de taxat.

„Toţi negociau cu mine sume între 65 şi 70 de lei. Am refuzat. A trebuit să fac comanda telefonic, să aştept în frig cu soţia şi copilul cam 15 minute să vină un taxi din oraş”, a relatat bărbatul o experienţă despre care am auzit deja de mai multe ori.

 

Doar doi poliţişti la postul de la aeroport, care nu pot acoperi toate orele de zbor

Suceveanul s-a gândit să ceară ajutor poliţistului de serviciu din aeroport, numai că a avut surpriza să constate că postul de poliţie este închis.

După cum a semnalat Monitorul de Suceava încă de acum câteva luni de zile, la Postul de Poliţie din aeroport, care aparţine de Serviciul Judeţean al Poliţiei Transporturi Suceava (structură care gestionează problematica poliţienească în gări şi aeroporturi) sunt doar doi poliţişti, care nu au cum acoperi norma întreagă a postului. Deşi Aeroportul Suceava are un trafic în creştere accelerată, schema de poliţişti a rămas la fel ca în perioada în care nu decola sau ateriza nici un avion ori decola cel mult cursa Tarom de Bucureşti. Practic, schema a rămas mult subdimensionată faţă de activitatea din aeroport.

Solicitări de suplimentare a numărului de posturi s-au făcut şi sunt promisiuni că problema se va rezolva. Când, încă nu se ştie.

 

Poliţiştii admit problema şi spun că fac eforturi să o rezolve

Poliţiştii de la Transporturi Aeriene i-au transmis un răspuns elegant suceveanului nemulţumit de taximetrişti, în care au recunoscut că postul era închis şi au explicat şi de ce.

„Ne cerem scuze pentru situaţia transportului de la aeroport, care încă nu s-a remediat în totalitate, deşi am depus eforturi în acest sens. Există unele motive obiective (care ţin de legislaţie, de organizare, de lipsa de personal, de modul în care s-a practicat taximetria în Suceava în ultimii ani, de educaţia populaţiei etc.). Din cauza lipsei acute de personal, duminică (13 ianuarie) şi luni (14 ianuarie) nu a fost nici un poliţist de la Transporturi Aeriene de serviciu la aeroport şi probabil taximetriştii au profitat de situaţie.

În perioada imediat următoare serviciul de taximetrie va fi reglementat şi reorganizat printr-un Regulament de Ordine Interioară şi vom demara o campanie susţinută atât de sancţionare a taximetriştilor care refuză clienţi sau nu pornesc aparatul de taxat, cât şi de mediatizare a drepturilor pasagerilor. Mulţumim că ne-aţi adus la cunoştinţă situaţia şi vă rugăm să sesizaţi în continuare abaterile taximetriştilor!", au scris cei de la Poliţia Transporturi Aeriene pe o reţea de socializare.

Problemele sunt aşadar cunoscute de toată lumea şi mai rămâne doar ca autorităţile să se pună serios pe treabă şi să aducă o oarece disciplină în acest domeniu de transport public de persoane.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Pasageri care ajung pe Aeroportul Suceava, revoltaţi că taximetriştii vor să-i stoarcă de bani.
 Vizualizări articol: 7940 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.93/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.9 din 14 voturi
Pasageri care ajung pe Aeroportul Suceava, revoltaţi că taximetriştii vor să-i stoarcă de bani4.9514

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei