Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 12 (7013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Anti-viteză

Mai multe machete care imită mașinile cu radare, pe DN 17 Suceava-Cluj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ideea cu privire la amplasarea de machete care imită autospecialele Dacia Logan MCV cu radare a fost preluată și de polițiștii din Bistrița-Năsăud, astfel că din luna decembrie a anului trecut, pe DN 17 Suceava-Cluj au mai apărut încă patru astfel de „limitatoare” de viteză. Noile machete au fost amplasate pe tronsoanele Bistriţa - Vatra Dornei și Bistriţa - Dej, în zone aflate în localități, pe care se circulă de regulă cu viteză și unde au avut loc în ultimii ani multe accidente grave. Machetele au rolul de a-i face pe șoferi să reducă viteza, de la distanță acestea părând a fi mașini de poliție reale. Aceste machete sunt eficiente mai ales pentru șoferii aflați în tranzit, cei care sunt implicați cel mai adesea în accidente grave. 

Primii care au fost cu ideea de a amplasa o astfel de machetă pe DN 17, un drum care s-a aflat ani de zile în topul cu cei mai mulți morți în accidente, au fost polițiștii rutieri de la Vatra Dornei.

În 2013, o astfel de machetă a fost dispusă la Poiana Stampei, în localitate, în zona în aliniament, pe care se circulă de regulă cu o viteză cu mult peste limita legală de 50 de kilometri la oră. La un an de la investiţie, în zona de 3 kilometri în linie dreaptă din centrul comunei, unde avuseseră loc în trecut multe tragedii, nu se înregistrase nici un accident grav. Sigur că o astfel de machetă are eficiență mai mare o anumită perioadă de timp, deși, spun polițiștii, DN 17 este un drum de tranzit, astfel că mulți șoferi trec rar prin zonă.

O a doua machetă de pe DN 17, pe raza județului nostru, a fost amplasată la Prisaca Dornei, la intrarea dintre Câmpulung Moldovenesc, în curba deosebit de periculoasă în care au avut loc mai multe accidente grave, din care două adevărate tragedii.

Polițiștii spun că statistic aceste machete reduc riscul de accidente, șoferii reducând viteza când le văd, chiar și când știu de ele.

Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum este principala cauză a accidentelor grave care au avut loc anul trecut în județul Suceava. La fel, viteza excesivă este cauza principală a accidentelor și la Bistrița-Năsăud.

În județul Suceava, anul trecut, în accidente au murit 84 de oameni. Suceava s-a aflat și anul trecut pe primul loc la număr de morți în accidente în România, deși, față de 2017, s-a înregistrat o scădere cu 20 a persoanelor decedate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Mai multe machete care imită mașinile cu radare, pe DN 17 Suceava-Cluj.
 Vizualizări articol: 2327 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Mai multe machete care imită mașinile cu radare, pe DN 17 Suceava-Cluj5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei