Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 12 (7013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Moment artistic

„De ziua ta, Mărite Eminescu…”, acţiune la Grădiniţa şi Şcoala Primară „Sfântul Ioan cel Nou”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşcolarii de la Grădiniţa cu Program Prelungit „Sfântul Ioan cel Nou”, situată la ieşirea din Suceava spre Ipoteşti, şi elevii de la Şcoala Primară „Sfântul Ioan cel Nou” l-au sărbătorit ieri, 15 ianuarie, pe poetul naţional Mihai Eminescu, în cadrul acţiunii intitulate „De ziua ta, Mărite Eminescu…”.

Ziua de 15 ianuarie, Ziua Culturii Naţionale, este un eveniment important pentru poporul român, întrucât în această zi s-a născut geniul poeziei româneşti, Mihai Eminescu, după cum le-au explicat educatoarele celor mici. Preşcolarii, dar şi şcolarii l-au sărbătorit pe "Luceafărul poeziei româneşti" printr-un moment artistic organizat în cadrul instituţiei, care a debutat cu intonarea Imnului lui Mihai Eminescu. Copiii au pregătit diferite materiale specifice evenimentului, au recitat poezii şi cântece din opera marelui poet, au realizat desene cu chipul lui Eminescu.

“Poetul nepereche”, aşa cum a mai fost numit Mihai Eminescu, cea mai importantă voce poetică din literatura română, iubit enorm de copii încă de la vârsta preşcolară, a fost sărbătorit, la cel de-al 169-lea an de la naşterea sa, de prichindeii care încă nu ştiu să citească, dar ascultă cu drag poeziile semnate de marele poet. „Lirica eminesciană esenţializează frumosul din spiritul românesc într-un cântec expus pe alese rime, iar noi, cadrele didactice din unitate, păstrăm vie prezenţa poetului şi le-o insuflăm şi copiilor totodată, sărbătorindu-l în fiecare an cu emoţie şi bucurie”, ne-a spus directoarea grădiniţei, profesoara Maria Doncean.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „De ziua ta, Mărite Eminescu…”, acţiune la Grădiniţa şi Şcoala Primară „Sfântul Ioan cel Nou”.
 Vizualizări articol: 1344 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„De ziua ta, Mărite Eminescu…”, acţiune la Grădiniţa şi Şcoala Primară „Sfântul Ioan cel Nou”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei