Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 12 (7013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Deputatul Dumitru Mihalescul: „Ministerul Transporturilor recunoaşte că autostrada Unirii şi drumul expres Bucureşti-Suceava nu se vor face sub guvernarea PSD-ALDE”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputat PNL de Suceava Dumitru Mihalescul face public, într-o declaraţie de presă, conţinutul unui document oficial transmis de către fostul ministru al Transporturilor, Lucian Şova, ca urmare a înaintării unei interpelări parlamentare prin care se confirmă cu nepăsare că atât autostrada Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, cât şi drumul expres Bucureşti-Suceava-Siret bat pasul pe loc şi nu există nici o şansă ca aceste două drumuri vitale pentru Moldova să poată fi făcute prin banii europeni prevăzuţi pentru România în cadrul de programare multianuală 2014-2020.

Deputatul sucevean arată că la numai o lună distanţă după ce Parlamentul a adoptat legea privind construirea autostrăzii Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni, proiect votat de toate partidele politice parlamentare, fostul ministru al Transporturilor, Lucian Şova, i-a transmis în mod oficial o situaţie cu privire la stadiul celor mai aşteptate investiţii pentru Moldova, mai precis, drumul expres Bucureşti-Suceava-Siret şi autostrada Unirii. Deputatul Mihalescul a precizat: „Cu această ocazie am aflat cu stupoare că deşi de anul viitor, în 2020, drumul cu două benzi Bucureşti-Suceava ar fi trebuit să fie gata, iar românii ar fi putut să circule în siguranţă pe un drum de mare viteză, Guvernul abia dacă a reuşit să demareze procedurile pentru întocmirea studiilor de fezabilitate! Da! Din anul 2016 şi până astăzi, deşi acest drum este între primele priorităţi ale Master Planului General de Transporturi, Guvernul nu a făcut mai nimic! Vor realiza, cel mai probabil, alte studii de fezabilitate scumpe, aşa cum tot s-au făcut în ultimii 30 de ani, dar care nu vor mai avea şi banii pentru a fi realizate”.

 

Mihalescul: „Şi aceste două proiecte sunt amânate de Guvernul PSD-ALDE, tot după anul 2021, la fel ca toate promisiunile făcute atunci când i-au înşelat pe alegători, în 2016”

Parlamentarul sucevean a mai arătat că în privinţa autostrăzii Unirii Guvernul recunoaşte că nici măcar atât nu s-a făcut, adică nici măcar nu s-au demarat procedurile pentru studiile de fezabilitate şi proiectele tehnice, şi că „nu mai încape nici o îndoială că Guvernul PSD-ALDE a întârziat atât de mult elaborarea acestor două proiecte încât va fi imposibil să mai aducem în România banii gratuiţi disponibili pentru construirea de infrastructură”.

„Aşadar, şi aceste două proiecte sunt amânate de Guvernul PSD-ALDE, tot după anul 2021, la fel ca toate promisiunile făcute atunci când i-au înşelat pe alegători în 2016”, a încheiat Dumitru Mihalescul, deputatul PNL ales în circumscripţia electorală nr. 35 Suceava.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Dumitru Mihalescul: „Ministerul Transporturilor recunoaşte că autostrada Unirii şi drumul expres Bucureşti-Suceava nu se vor face sub guvernarea PSD-ALDE”.
 Vizualizări articol: 1309 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Dumitru Mihalescul: „Ministerul Transporturilor recunoaşte că autostrada Unirii şi drumul expres Bucureşti-Suceava nu se vor face sub guvernarea PSD-ALDE”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei