Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 12 (7013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate publică

Firmă din domeniul construcțiilor, amendată de DSP deoarece zgomotul produs deranja locatarii din zonă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Inspectorii de la Serviciul de Control în Sănătate Publică din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava au amendat o secție de producție industrială, dintr-o localitate urbană din județ, deoarece zgomotul produs provoca disconfortul vecinilor. Directorul executiv al DSP Suceava, dr. Liliana Grădinaru, a declarat că inspectorii DSP au constatat producerea de zgomot care depășește limitele maxime stabilite prin Ordinul ministrului Sănătății nr. 119 din 2014 pentru zonele de locuit, ca urmare au amendat firma respectivă cu 3.000 lei.

Dr. Grădinaru a spus că, luna trecută, Serviciul de Control în Sănătate Publică a aplicat 14 amenzi, în valoare totală de 22.600 de lei, pentru neconformitățile constatate.

„În cadrul acţiunii tematice care a vizat verificarea condiţiilor igienico-sanitare din unităţile de alimentaţie publică organizatoare de mese festive cu ocazia sărbătorilor de iarnă au fost verificate 71 unităţi de tip restaurant şi pensiuni turistice cu restaurant. Pentru nerespectarea prevederilor legale în vigoare privind modul de efectuare a examinărilor medicale de control periodic şi a cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă, lipsa graficului de temperatură pentru spaţiile de depozitare a produselor alimentare și depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare au fost aplicate cinci sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 8.000 de lei”, a precizat șeful DSP Suceava. 

Pe lângă această acțiune tematică, au mai avut loc 443 de controale care au vizat obiective din categoria aliment și nonaliment.

 

Lipsa controalelor medicale la angajații din alimentație publică, aspru sancționată de DSP

Dintre obiectivele din categoria nonaliment au fost controlate o sursă locală proprie de alimentare cu apă potabilă; 10 unităţi de cazare hotelieră, 31 pensiuni turistice; patru zone de locuit; o secţie de producţie industrială; 18 unităţi de desfacere produse cosmetice; două unităţi de frizerie, coafură, manichiură, pedichiură; 97 utilizatori profesionali de produse biocide, respectiv unităţi sanitare, de turism, cabinete de înfrumuseţare;  șase cabinete de medicină de familie; cinci cabinete medicale ambulatorii; 19 cabinete de medicină dentară; un laborator de analize medicale; un laborator de radiologie dentară; un dispensar TBC.

Pentru neconformităţile constatate s-au aplicat două amenzi, în valoare totală de 6.000 de lei, pentru lipsa examinărilor medicale de control periodic şi a cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă ale personalului angajat dintr-o unitate turistică și pentru nerespectarea normelor de igienă în zonele de locuit - prin producerea de zgomot - de către secţia de producţie industrială amintită.

La obiectivele din categoria aliment, inspectorii Direcției de Sănătate Publică au efectuat 194 controale, respectiv la un producător primar; trei producători şi ambalatori; un distribuitor şi transportator; 103 retaileri; 84 unităţi din sectorul serviciilor alimentare; doi producători primari de produse alimentare care vând direct consumatorului final.

Sancţiunile contravenţionale, în număr de șapte, în valoare totală de 8.600 de lei, au fost aplicate în urma constatării lipsei examinărilor medicale de control periodic şi a cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă ale personalului angajat, lipsei graficului pentru înregistrarea temperaturii zilnice de funcţionare din spaţiile frigorifice destinate păstrării produselor alimentare; depozitării în condiţii necorespunzătoare a produselor alimentare utilizate ca materie primă în unitatea de alimentaţie publică, a mai spus dr. Liliana Grădinaru.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Firmă din domeniul construcțiilor, amendată de DSP deoarece zgomotul produs deranja locatarii din zonă.
 Vizualizări articol: 2976 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 4 voturi
Firmă din domeniul construcțiilor, amendată de DSP deoarece zgomotul produs deranja locatarii din zonă4.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei