Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 12 (7013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Odată cu majorarea salariului minim

Salariile din Primăria Suceava cresc cu aproape 10%, de la 1 ianuarie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De la 1 ianuarie 2019 bugetarii beneficiază de o nouă majorare salarială, conform prevederilorLegii salarizării.

Mai exact, salariile de bază ale angajaţilor Primăriei Suceava vor fi majorate, începând cu data de 1 ianuarie, cu 9,5%. Proiectul de hotărâre prin care se pune în aplicare noua majorare salarială va fi discutat în şedinţa extraordinară de vineri a Consiliului Local Suceava.

Propunerea de stabilire a salariilor de bază valabile începând cu 1 ianuarie 2019 pentru cei din administraţia locală este de actualizare a cuantumului brut al salariilor de bază stabilite la începutul anului anterior cu salariul minim brut pe ţară garantat în plată, care de anul acesta a crescut de la 1.900 de lei la 2.080 lei.

Propunerea a fost prezentată la consultarea cu reprezentanţii salariaţilor din primărie, în data de 11 ianuarie, fiind însuşită de aceştia.

Drept urmare, stabilirea salariilor de bază individuale, valabile începând cu data de 1 ianuarie 2019, pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din cadrul familiei ocupaţionale „Administraţie” din Primăria Suceava şi din serviciile publice de subordonare locală, fără personalitate juridică, se va face corespunzător încadrării personalului în funcţie şi grad – pentru funcţii de conducere, respectiv în funcţie, grad/treaptă şi gradaţie, pentru funcţiile de execuţie.

 

Cel mai mare salariu din Primăria Suceava

Conform noii grile de salarizare, aplicabilă cu 1 ianuarie 2019, cel mai mare salariu de bază, pentru cei cu funcţii de conducere, este de 16.536 de lei, brut, cât îi revine secretarului unui municipiu reşedinţă de judeţ, cu grad II, aşa cum este Ioan Ciutac.

Comparativ, în 2019, conform legislaţiei în domeniu, primarul municipiului reşedinţă de judeţ, Ion Lungu, primeşte o indemnizaţie lunară de 18.720 de lei brut, la care nu se mai adaugă alte sporuri, ca la salariaţi, încât venitul net este de 10.950 de lei.

Pentru un director general, salariul de bază porneşte de la 11.523 de lei, pentru grad I, şi ajunge la 13.395 lei pentru cei cu grad II, în vreme ce pentru un director general adjunct salarizarea porneşte de la 11.253 de lei la grad I şi ajunge la 13.000 de lei la grad II.

Cel mai mare salariu de bază al unui director din primărie este pentru cel care conduce Direcţia Buget, contabilitate şi fiscalitate (Elisabeta Văidean în cazul Sucevei), care porneşte de la 12.854 de lei la grad I şi ajunge la 14.789 lei pentru grad II.

Pentru un şef de serviciu salariul de bază este de 9.381 de lei pentru grad I sau 10.067 de lei pentru grad II, în vreme ce pentru un şef de birou, salariul de pornire este de 8.050 lei şi creşte la 8.507 lei pentru grad II.

 

Cel mai mic salariu de bază din primărie

Cel mai mic salariu de bază din Primăria Suceava, pentru un referent debutant, care are doar liceul făcut, este de 2.184 de lei, dar cel care a avansat până la referent cu grad profesional superior primeşte un salariu de bază de 3.682 lei brut.

Un referent de specialitate primeşte 2.288 de lei ca debutant şi ajunge la 3.702 lei dacă are grad profesional superior.

Un consilier sau un consilier juridic primeşte 3.099 de lei ca debutant, urcând ca salarizare la 5.450 de lei, dacă are grad profesional superior.

Un auditor asistent porneşte de la 3.806 lei ca salarizare, dar ajunge la 5.990 de lei salariu de bază dacă are grad profesional superior.

 

Salariu de bază aproape 3.300 de lei pentru un şofer angajat la primărie

În administraţie există şi numeroşi angajaţi contractuali cu funcţii de execuţie, cu venituri apropiate de cele ale funcţionarilor publici cu funcţii similare.

De exemplu, un inspector de specialitate, cu studii superioare, primeşte un salariu brut de bază de 3.058 de lei ca debutant, dar ajunge şi la 4.701 lei dacă obţine gradul IA.

Un îngrijitor poate avea un venit de bază de 2.475 de lei, un paznic 2.434 de lei, un casier sau magazioner 2.642 de lei, iar un secretar/dactilograf, cu şcoală generală sau liceu, între 2.309 lei ca debutant şi 2.829 de lei dacă obţine treapta IA.

Un şofer, cu şcoală generală sau liceu, primeşte un salariu de bază de la 3.016 lei la 3.245 de lei, în funcţie de încadrare.

Un muncitor calificat, în funcţie de treapta de încadrare, are un salariu de bază cuprins între 2.413 lei şi 2.850 de lei.

La toate categoriile de personal, la salariile de bază se adaugă şi diverse sporuri, în funcţie de munca prestată, de potenţialii factori de risc şi de vechime.

 

Salariile poliţiştilor locali pornesc de la 2.350 de lei şi ajung la 5.886 de lei

O categorie aparte de bugetari sunt şi poliţiştii locali, încadraţi pe funcţii publice specifice de execuţie.

Conform noilor grile de salarizare, cel mai mic salariu de bază al unui poliţist local debutant, încadrat la clasa III (adică doar cu liceu făcut), este de 2.350 de lei, dar cel care a dobândit grad profesional superior are ca salariu de bază 3.973 de lei.

Pentru un poliţist local clasa I (cu facultate), debutant, salariul de bază este de 3.328 de lei, ajungând la 5.886 de lei pentru cel care are grad profesional superior.

La aceste venituri de bază se adaugă şi sporurile legale, dar şi norma de hrană, de aproximativ 900 de lei lunar.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Salariile din Primăria Suceava cresc cu aproape 10%, de la 1 ianuarie.
 Vizualizări articol: 3629 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.6 din 5 voturi
Salariile din Primăria Suceava cresc cu aproape 10%, de la 1 ianuarie2.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei