Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 12 (7013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Tragic

Un bătrân a murit într-un incendiu care a cuprins casa în care locuia, din satul Mitocaş

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bătrân de 89 de ani şi-a găsit sfârşitul în urma unui incendiu izbucnit în timpul nopţii, la locuinţa lui din satul Mitocaş, comuna Mitocu Dragomirnei. Focul a fost anunţat marţi dimineaţă, în jurul orei 05.30, de către vecinii bătrânului, care au observat târziu flăcările şi au sunat la 112.

Pentru stingerea incendiului au intervenit două echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Suceava. La faţa locului, flăcările se manifestau violent şi cuprinseseră întreaga locuinţă a bătrânului. După localizarea incendiului, în pridvorul casei pompierii au descoperit trupul carbonizat al bătrânului proprietar, care din păcate nu a reuşit să iasă la timp din locuinţă. Casa a fost distrusă aproape în întregime, pe o suprafaţă de circa 60 de metri pătraţi, iar pompierii au lichidat incendiul cu puţin înainte de ora 08.00.

În urma cercetărilor efectuate la locul incendiului, pompierii au stabilit că acesta a izbucnit cel mai probabil din cauza efectului termic generat de coşul de fum deteriorat şi neizolat al casei în care locuia bătrânul.

 

Neîntreţinerea sau neatenţia în exploatarea sobelor de încălzire a făcut cinci victime în această iarnă

Un raport întocmit de către reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ”Bucovina” Suceava, după aproximativ două luni şi jumătate de la instalarea frigului în zonă, arată un număr îngrijorător de victime în urma exploatării defectuoase a instalaţiilor de încălzire. Astfel, au fost înregistrate cinci victime, dintre care patru şi-au găsit sfârşitul în astfel de evenimente tragice.

Un prim astfel de caz a fost semnalat pe data de 15 noiembrie, în urma unui incendiu petrecut la o casă din comuna Vicovu de Jos. În urma incendiului produs din cauza jarului căzut din sobă, proprietarul casei, în vârstă de 88 de ani, a fost găsit mort în interior. O lună mai târziu, pe data de 16 decembrie, în urma unui incendiu puternic care a cuprins o casă din municipiul Câmpulung Moldovenesc, proprietarul în vârstă de 51 de ani şi-a pierdut viaţa. Cauza producerii incendiului, stabilită atunci de pompieri, a fost alimentarea defectuoasă cu combustibil a sobei de încălzit, proprietarul folosind materiale plastice şi textile.

La începutul noului an, un incendiu izbucnit pe 6 ianuarie în casa unui bărbat de 59 de ani, din localitatea Dolheştii Mici, i-a adus moartea proprietarului, pompierii concluzionând că incendiul a fost provocat de jarul căzut din soba încinsă. O zi mai târziu, în urma unui incendiu produs la o casă din localitatea Buciniş, proprietarul locuinţei, un bărbat de 58 de ani, a suferit arsuri grave pe o suprafaţă de circa 50% din suprafaţa corpului. Focul izbucnise, conform cercetărilor la faţa locului, din cauza jarului căzut din sobă, care a aprins materialele textile din preajmă. Lanţul tragediilor petrecute din cauza sistemelor de încălzit nesupravegheate sau neîntreţinute a continuat, în final, cu nenorocirea petrecută în dimineaţa zilei de marţi, când bărbatul din Mitocaş a sfârşit tragic în aceleaşi condiţii.

Pe lângă aceste incendii prezentate au mai fost şi altele, în care cel mai adesea acoperişul caselor sau al unor anexe s-a aprins din cauza coşurilor de fum cu defecţiuni sau necurăţate înainte de intrarea în anotimpul rece. De aceea pompierii reamintesc faptul că înainte de utilizarea sobelor cu sau fără acumulare de căldură acestea trebuie verificate, reparate şi curăţate, evitând în timpul funcţionării supraîncărcarea acestora cu combustibil. La fel se va proceda şi în cazul coşurilor sau al burlanelor pentru evacuarea fumului, care trebuie curăţate, reparate şi izolate faţă de materialele combustibile din preajma lor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un bătrân a murit într-un incendiu care a cuprins casa în care locuia, din satul Mitocaş.
 Vizualizări articol: 1296 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un bătrân a murit într-un incendiu care a cuprins casa în care locuia, din satul Mitocaş0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei