Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 ian 2019 - Anul XXIV, nr. 12 (7013)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sentinţă finală

11 ani de închisoare pentru individul care şi-a ucis amicul şi l-a ascuns în beci

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Individul din Marginea care şi-a ucis prietenul şi apoi l-a ascuns în beci, fapta rămânând ascunsă luni de zile, a fost condamnat definitiv de magistraţii Curţii de Apel Suceava la 11 ani de închisoare. Iniţial, la Tribunalul Suceava, individul primise 12 ani de închisoare, astfel că a beneficiat de o reducere a pedepsei cu un an.

În luna mai a anului 2017, la urechile unui poliţist din Marginea au ajuns informaţii legate de faptul că un bărbat care cerşea prin localitate şi despre care nu se ştia nimic de luni de zile ar fi mort, iar cadavrul său ar fi ascuns în beciul familiei Rotari, din Marginea. 

Primele investigaţii directe s-au făcut pe 8 mai 2018. În beciul gospodăriei familiei Rotari a fost găsit un cadavru, acoperit de vegetaţie. Ulterior s-a stabilit că este vorba de Maricel Zlotari, în vârstă de 37 de ani.

 

Cum s-a petrecut fapta

Din ancheta procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava rezultă că, în cursul anului 2017, victima a locuit în casa lui Stelian Gabriel Rotari, cel care avea să-i devină călău. Din cerşit şi munci ocazionale cei doi adunau ceva bani cu care îşi cumpărau alimente şi băuturi alcoolice.

Bărbatul ucis a fost văzut ultima dată în viaţă, la cerşit, în toamna anului 2017, în septembrie sau octombrie. Bărbatul nu avea familie, astfel că nu a avut cine să se intereseze de el imediat după ce a dispărut.

Pe 9 mai 2018, în beciul din şura gospodăriei a fost identificat cadavrul mumificat al unei persoane de sex masculin, acoperit cu resturi vegetale.

Conform concluziilor medicului legist care a efectuat autopsia la data de 9 mai 2018, moartea victimei a fost violentă şi s-ar fi putut produce în condiţiile unui traumatism cranio-cerebral, posibil prin lovire cu obiect dur cu margini de formă geometrică (posibil vătrai). Medicul legist a identificat fracturi costale şi de stern care s-ar fi putut produce post-mortem, prin manipularea cadavrului.

Concluzia procurorilor este că în septembrie sau octombrie 2017, pe fondul consumului de alcool, între inculpat şi victimă a izbucnit un conflict spontan. Inculpatul a lovit victima în zona cranio-cerebrală cu un obiect contondent, lovitură care i-a fost fatală.

Victima a decedat, iar ulterior inculpatul a ascuns cadavrul victimei în beciul din şură. Acesta a pus peste cadavru resturi de vegetaţie, sperând că crima nu va fi descoperită niciodată.

 

Au arestat un tâlhar, fără a şti că au de a face cu un criminal

La vremea când a fost descoperită grozăvia din beci, Stelian Gabriel Rotari era deja arestat preventiv pentru tâlhărie.

Acesta se află după gratii din data de 24 aprilie 2018, când Judecătoria Rădăuţi a dispus arestarea sa preventivă pentru 30 de zile, pentru tâlhărie calificată. Stelian Gabriel Rotari a fost pus sub acuzare de poliţişti şi de procurori pentru o faptă deosebit de gravă, după ce a intrat în casă peste un bătrân, pe care l-a înţepat cu cuţitul, pentru ca acesta să-i dea banii. Atunci, anchetatorii nu ştiau că au de a face şi cu un criminal.

Pentru această faptă, Stelian Gabriel Rotari a primit 3 ani şi 8 luni de închisoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 ani de închisoare pentru individul care şi-a ucis amicul şi l-a ascuns în beci.
 Vizualizări articol: 1355 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
11 ani de închisoare pentru individul care şi-a ucis amicul şi l-a ascuns în beci0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei