Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 269 (6979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Între Iţcani şi Burdujeni

Placă aniversară, amplasată la fosta graniţă dintre Bucovina şi România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La împlinirea a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România, pe locul unde se afla fosta graniţă dintre Iţcani şi Burdujeni, adică dintre Bucovina şi România, a fost amplasată o placă aniversară.

Dezvelirea acesteia a avut loc marţi dimineaţă, la evenimentul din zona Centrofarm, de pe strada Gheorghe Doja, participând zeci de persoane, atât reprezentanţi ai administraţiei locale, judeţene, şefi de instituţii, cât şi cetăţeni dornici să fie părtaşi la un eveniment istoric, inclusiv elevi de la Şcoala Nr. 7.

Dezvelirea plăcii aniversare a fost făcută de către primarul Sucevei, Ion Lungu, împreună cu preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, viceprimarii Lucian Harşovschi şi Marian Andronache, deputatul Ioan Balan şi consilierul local Dan Roibu.

„Spuneţi generaţiilor viitoare că aici a fost graniţa dintre Ducatul Bucovinei şi Regatul României! Grănicerii şi jandarmii care asigurau paza pe frontiera Bucovinei l-au întâmpinat pe generalul Iacob Zadik, comandantul Diviziei 8, având în subordine Regimentele 16, 29 şi 37 Infanterie, şi au deschis drumul spre Congresul General al Bucovinei din Sala sinodală a Reşedinţei Mitropolitane din Cernăuţi, unde s-a votat Unirea Bucovinei cu România”, este mesajul de pe placă, care a fost citit şi de către edilul sucevean, care a venit cu precizări suplimentare despre evenimentul istoric evocat.

Preşedintele CJ, Gheorghe Flutur, a remarcat faptul că şi la împlinirea a 90 de ani a fost amplasată o placă aniversară, pe o altă clădire, care nu mai există: „Chiar de vor dispărea aceste clădiri, sper să rămână măcar o bornă, pentru istorie. Dincolo de graniţă era Ducatul Bucovinei, care 143 de ani a fost sub stăpânirea Imperiului Austro-Ungar. La 100 de ani, putem spune că s-au omogenizat lucrurile, Suceava, formată din vechiul oraş şi Burdujeni, s-a modificat în bine – mă uit la investiţiile care s-au făcut, în infrastructură de apă-canal, drumuri, pentru confortul oamenilor, trebuie să recunoaştem şi să apreciem eforturile celor care au condus municipiul şi avantajele pe care le avem pentru că suntem în Uniunea Europeană. Cine uită repede e bine să treacă graniţa în Nord, să vadă cum eram înainte de ‘89”.

Evenimentul de marţi face parte din programul manifestărilor dedicate aniversării a 100 de ani de la Unirea Bucovinei cu România.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Placă aniversară, amplasată la fosta graniţă dintre Bucovina şi România.
 Vizualizări articol: 859 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Placă aniversară, amplasată la fosta graniţă dintre Bucovina şi România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei