Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 28 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 269 (6979)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   17 imagini |   ø fişiere video

Sărbătoarea Centenarului

O expoziţie cu 177 de fotografii inedite, de acum 100 de ani, poate fi admirată în Sala de Bal a Gării Burdujeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sala de Bal a Gării Burdujeni – Suceava este gazda unei expoziţii de fotografii inedite, cu momente din viaţa sucevenilor de acum 100 de ani. Expoziţia cu 177 de fotografii, intitulată “Suceava acum 100 de ani – Fotografii inedite din colecţii personale”, este realizată de Prefectura Suceava, cu ocazia Centenarului Marii Uniri, și a fost vernisată ieri, în cadrul ședinţei Colegiului Prefectural. Fotografiile provin în cea mai mare parte din colecţii personale, doar 21 sunt din colecţia de fotografii și manuscrise de la Arhivele Statului. Alături de fotografiile vechi sunt expuse și desene ale unor elevi de Școala Gimnazială Nr. 1 Suceava, pe tema Centenarului.

La eveniment au participat Andrei Ignat, secretar de stat în Ministerul Apărării Naţionale, Teodor  Iulian Gheorghe, director general în Ministerul Afacerilor Interne, senatorul PSD Ion Stan, deputatul PSD Virginel Iordache, vicepreședintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Niţă, directorul Școlii Militare de Subofiţeri Jandarmi, col. Ionel Postelnicu, consilieri judeţeni, rectorul Universităţii “Ștefan cel Mare”, prof.univ.dr. Valentin Popa, primarii din 16 localităţi ale judeţului Suceava, reprezentanţi ai structurilor MAI, membrii Comitetului Consultativ de Dialog Social pentru Persoanele Vârstnice, șefii instituţiilor descentralizate, elevi de la Școala Militară de Subofiţeri Jandarmi “Petru Rareș” Fălticeni.

 

Distincţii pentru șefii de promoţie militari, pentru veterani și doi salariaţi ai Prefecturii

Cu acest prilej, prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, și secretarul de stat Andrei Ignat au înmânat distincţia aniversară „Centenarul Marii Unirii” sublocotenenţilor suceveni Narcisa Ciotină, Aura Cotos și Alin Mucea, șefi de promoţie 2018. Sublocotenent Narcisa Maria Ciotină, din Brăiești, este ofiţer de război electronic, șeful promoţiei 2018 din Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, cetăţean de onoare al comunei Cornu Luncii, Suceava.  Lucrează  în cadrul Grupului 4 Război Electronic ”Locotenent-colonel Mihai Cană”.

Aura Cotos, din Rădăuţi, este șef al promoţiei 2018 al Facultăţii de Poliţie de Frontieră din cadrul Academiei de Poliţie ”Al. I. Cuza” Bucureşti.  Tânăra a optat pentru Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Sighetu Marmaţiei, Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina.

Alin Mucea, din Dornești, este liderul  promoţiei 2018 al Facultăţii de Pompieri, din cadrul Academiei de Poliţie “Al. I. Cuza” din București.  Lucrează la IGSU Bucureşti.

Prefectul a anunţat că aceeași distincţie este conferită și veteranilor „de-o vârstă cu ţara”, Gheorghe Nedelcu, din Fălticeni, și Vasile Simion, din Grămești, și veteranului în vârstă de 102 ani Costache Florea din Dolhasca. Ei nu au putut fi prezenţi și urmează ca distincţiile să le fie înmânate ulterior, acasă.

Tot în cadrul ceremoniei de ieri, doi salariaţi ai Prefecturii Suceava, Gheorghe Mititelu și Valentin Gemeniuc, au primit de la Teodor  Iulian Gheorghe, director general în MAI, „Emblema de onoare a MAI” pentru 23 de ani de activitate în cadrul instituţiei. Valentin Gemeniuc a împlinit vârsta de pensionare în data de 20 noiembrie a.c., iar Gheorghe Mititelu se va pensiona în data de 12 decembrie.

Expoziţia de la gară este deschisă până duminică, 2 decembrie, și poate fi vizitată în intervalul 10.00-16.00.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O expoziţie cu 177 de fotografii inedite, de acum 100 de ani, poate fi admirată în Sala de Bal a Gării Burdujeni.
 Vizualizări articol: 652 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O expoziţie cu 177 de fotografii inedite, de acum 100 de ani, poate fi admirată în Sala de Bal a Gării Burdujeni0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei