Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 247 (6957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Eveniment

Aproape 200 de participanţi la o conferinţă despre „lumea senzorială a autismului”, la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Facultatea de Ştiinţe ale Educaţiei din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, în colaborare cu Fundaţia „Ancora Salvării” din Iaşi, a organizat, pe 30 octombrie, conferinţa „Exploring the Sensory World of Autism”, susţinută de dr. Olga Bogdashina, cadru didactic la Universitatea Birmingham din Marea Britanie şi membră a Institutului Internaţional de Autism. În cadrul aceluiaşi eveniment, dr. Olga Bogdashina şi-a lansat cartea „Autismul: Cum devenim părinţi profesionişti. Explorând lumea senzorială a autismului”.

Prin această publicaţie, autoarea îşi propune să vină în ajutorul părinţilor, cadrelor didactice şi specialiştilor care interacţionează cu copii sau persoane adulte care au tulburări de spectru autist, oferind sfaturi simple, exemple practice şi modele de interacţiune adaptate la sistemul senzorial specific autismului. Din partea Facultăţii de Ştiinţe ale Educaţiei, de organizarea evenimentului s-a ocupat asistent universitar doctor Diana Sînziana Duca, care are o colaborare eficientă cu formatorii.

 

În public, părinţi ai copiilor cu autism

Evenimentul a fost primit cu mare interes atât de comunitatea de cadre didactice din învăţământul special, cât şi din învăţământul de masă, precum şi de alţi specialişti (terapeuţi, asistenţi sociali, psihologi, kinetoterapeuţi etc.). De asemenea, printre cei aproximativ 200 de participanţi la conferinţă, s-au numărat şi părinţi ai copiilor cu autism, care au avut prilejul să descopere informaţii actualizate legate de cercetarea în domeniu, idei de lucru şi intervenţie în cazul acestei probleme, dar şi o poveste de viaţă bazată pe experienţa personală a dr. Bogdashina, cea de a fi părinte a doi copii cu tulburări de spectru autist. În plus, dr. Olga Bogdashina are o experienţă vastă în cercetarea din domeniul autismului, este autoare a 12 cărţi (traduse în 14 limbi) care vizează diferite aspecte ale autismului şi este formator în cadrul Institutului Internaţional de Autism pentru zona Europei şi Mexicului.

 

Frustrare, izolare, discriminare şi excludere

Lector univ. dr. Codruţ Şerban, de la Serviciul de Relaţii Publice, Comunicare şi Imagine - Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava, a transmis printr-un comunicat de presă că „activitatea a reprezentat, atât pentru studenţii USV, cât şi pentru ceilalţi participanţi, o sursă de inspiraţie personală şi profesională cu privire la abordarea copiilor şi adulţilor cu autism, plecând de la prezumţia că modul de manifestare al acestor persoane este o reflectare a unui sistem senzorial diferit de cel al oamenilor tipici”.

În aceste condiţii, se poate trage concluzia că tot ceea ce fac persoanele cu autism este normal, logic şi în echilibru cu modul lor personal de a simţi şi percepe lumea din jur. „Din păcate însă, de cele mai multe ori, maniera lor aparte de a primi şi oferi semnale dinspre şi înspre mediu nu se potriveşte cu filtrele senzoriale şi perceptive ale majorităţii, ceea ce duce la frustrare, izolare, discriminare şi excludere”, au concluzionat cadrele didactice implicate în organizarea evenimentului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 200 de participanţi la o conferinţă despre „lumea senzorială a autismului”, la USV.
 Vizualizări articol: 1297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 200 de participanţi la o conferinţă despre „lumea senzorială a autismului”, la USV0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei