Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 247 (6957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Recunoaştere

Rectorul Universităţii Suceava, Valentin Popa, i-a oferit o diplomă de excelenţă preşedintelui regiunii germane Schwaben

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Valentin Popa, i-a oferit o diplomă de excelenţă preşedintelui regiunii germane Schwaben, Jürgen Reichert. Ceremonia a avut loc ieri, la Auditoriumul „Joseph Schmidt” de la USV, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a mai multor cadre universitare şi studenţi suceveni.

În discursul său, rectorul Valentin Popa a amintit că în anul 2007 Jürgen Reichert a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava în semn de recunoaştere a meritelor sale în promovarea relaţiilor internaţionale, în special în domeniul problematicii protecţiei sociale a persoanelor defavorizate din Europa, precum şi pentru aportul la consolidarea relaţiilor dintre Bucovina şi regiunea Schwaben.

Valentin Popa a amintit de parteneriatul existent între Universitatea din Suceava şi Universitatea din Augsburg. „Vreau să-i mulţumim domnului Jürgen Reichert pentru existenţa acestui parteneriat, la baza căruia a stat de-a lungul anilor Institutul Bukovina din Augsburg, aflat atunci la începuturi, sub patronajul Consiliului Regiunii Schwaben”, a spus rectorul Universităţii Suceava.

Valentin Popa a prezentat o parte dintre realizările colaborării dintre universităţile din Suceava şi Augsburg, dar şi cu Institutul Bukovina, amintind de stagiile de pregătire pentru studenţi şi cadre didactice, burse acordate studenţilor la şcoli de vară sau la activităţi ale Institutului Bukovina, dotarea laboratorului de robotică al Facultăţii de Mecanică şi Mecatronică cu un robot, precum şi vizite de studiu ale cadrelor didactice la Augsburg, sprijinirea înfiinţării bibliotecii de limbă germană şi dotarea acesteia cu peste 2.700 de volume.

 

Jürgen Reichert a primit diploma de excelenţă pentru contribuţia adusă creşterii prestigiului Universităţii Suceava în regiunea Schwaben şi în Germania

Valentin Popa a ţinut să remarce şi faptul că parteneriatul dintre regiunea Schwaben şi judeţul Suceava, inclusiv colaborarea dintre cele două universităţi, este unul dintre cele mai longevive.

El a subliniat faptul că pentru sprijinul acordat în parteneriatul dintre cele două universităţi, Jürgen Reichert primeşte, din partea comunităţii academice sucevene, o „Diplomă de excelenţă pentru contribuţia adusă creşterii prestigiului Universităţii <Ştefan cel Mare> din Suceava în regiunea Schwaben şi în Germania, precum şi pentru consolidarea relaţiilor dintre Bucovina şi regiunea Schwaben”.

La rândul său, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a ţinut să amintească faptul că între regiunea Schwaben şi judeţul Suceava există un parteneriat de 21 de ani. Gheorghe Flutur a precizat că în mod sigur este cel mai lung parteneriat existent între o regiunea din Vestul şi una din Estul Europei. „Vorbim de un parteneriat care nu a constat doar în organizarea de simpozioane. Vorbim de sprijin concret în domeniul social, în dezvoltarea spitalelor de psihiatrie din Suceava, Câmpulung Moldovenesc şi Siret, în domeniul situaţiilor de urgenţă sau în sănătate”, a spus Flutur. El a declarat că împreună cu preşedintele regiunii Schwaben a discutat şi despre posibilitatea deschiderii unor curse aeriene din Suceava către această zonă a Germaniei.

Invitat să ia cuvântul, preşedintele regiunii Schwaben, Jürgen Reichert, a ţinut să mulţumească pentru întreaga colaborare pe care a avut-o cu judeţul Suceava, precum şi pentru aprecierea din partea Universităţii „Ştefan cel Mare”. De precizat că în cadrul discursului său, preşedintelui regiunii germane Schwaben, Jürgen Reichert, a susţinut o expunere pe tema „Dimensiunea internaţională a cooperării în domeniul asistenţei sociale”. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rectorul Universităţii Suceava, Valentin Popa, i-a oferit o diplomă de excelenţă preşedintelui regiunii germane Schwaben.
 Vizualizări articol: 1239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rectorul Universităţii Suceava, Valentin Popa, i-a oferit o diplomă de excelenţă preşedintelui regiunii germane Schwaben0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei