Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 247 (6957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Gabriel MANTA

Gabriel MANȚĂ


Finală justă, câștigătoare așijderea

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

S-a tras cortina peste sezonul feminin de tenis, cel puțin peste partea aia care ne interesează. Fără liderul mondial în teren, Turneul Campioanelor a avut o desfășurare interesantă, în semifinale jucând favoritele 5-6-7-8! În ultimul act au acces favoritele 5 și 6, adică Sloane Stephens și respectiv Elina Svitolina. Și parcă nicicând n-a fost o finală mai justă. Spre deosebire de alți ani, în care câștigătoarea abia s-a strecurat din grupe, de data asta ambele și-au câștigat grupa fără înfrângere, ba chiar cu același procentaj de seturi câștigate din cele jucate – 75%. Asta înseamnă 6 din 8, adică fiecare a avut o victorie cu 2-0 și două cu 2-1. Mai mult, în semifinale amândouă au câștigat tot cu 2-1! Mai echilibrat nici că se putea, iar jocul din finală a confirmat întrutotul. Sloane a început mai bine, mai stăpână pe mijloacele sale, ca o jucătoare completă care a mai fost acolo, în finale mari, și le-a și câștigat. Numai că Elina avea de jucat o carte rară: refuzul de a pierde, de parcă n-ar mai fi existat nimic dincolo de ziua aceea! Asta-i atitudinea care îți dorești s-o vezi pe un teren de sport. Și pe care, recunosc, mi-aș fi dorit s-o văd mai ales la jucătoarele care jucau împotriva Serenei, în multe meciuri adversarele intrând deja învinse. Revenind la Svitolina, tânăra ucraineancă se poate mândri de-acum cu un trofeu major, iar pentru viitor trebuie luată serios în calcul și pentru Grand Slam-uri. Din păcate pentru Simona, e înghesuială mare la vârf în tenisul feminin!

La băieți, înainte de turneul analog, se joacă ultimul Masters al anului, cel de la Paris. Să ne amintim, în 2017 a fost finala aia suprinzătoare dintre Sock și Krajinovic, câștigată de american, căruia i s-a deschis neașteptat o poartă spre Turneul Campionilor. De data asta ar fi trebuit să fie la start tot podiumul ATP, numai că Nadal s-a retras după tragerea la sorți, deschizând asfel o jumătate de tablou. După cum v-ați dat seama, Djokovic și Federer sunt în cealaltă jumătate, dar până la semifinala de pe hârtie mai au de tras, mai ales Federer.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Finală justă, câștigătoare așijderea.
 Vizualizări articol: 1300 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Finală justă, câștigătoare așijderea5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte articole semnate de:
Doru POPOVICI
Doru POPOVICI
Gabriel MANTA
Gabriel MANTA

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei