Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 247 (6957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Lipsă de ofertanți

Suplimentare de buget pentru expertiza tehnică a pasajului pietonal subteran de pe Calea Unirii

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană a fost nevoită să majoreze bugetul alocat pentru realizarea unei expertize tehnice, necesară pentru redeschiderea pasajului pietonal subteran de pe Calea Unirii, pentru că la licitație nu a fost depusă nici o ofertă.

„Am intrat în ședința de Consiliu Local cu o majorare a poziției bugetare pentru realizarea expertizei tehnice pentru redeschiderea pasajului subteran de pe Calea Unirii. Bugetul inițial a fost de 15.000 de lei, s-a ținut licitația pe SEAP, dar nu a fost depusă vreo ofertă. Din discuțiile cu oamenii de specialitate a rezultat că suma este prea mică. Ca atare am majorat suma la 25.000 de lei, fără TVA, cu o durată de execuție de 60 de zile calendaristice. Sperăm să se adjudece de data aceasta, încât până în primăvară să știm exact ce e de făcut în acea zonă”, a declarat primarul Sucevei, Ion Lungu.

Redeschiderea pasajului subteran  de pe Calea Unirii, care făcea legătura între Ambro și zona pe care se află acum centrul comercial Shopping City Suceava, a fost aprobată de principiu în Consiliul Local, dar de la idee la practică este cale lungă.

Pe de o parte, starea tehnică a pasajului subteran, care are o vechime considerabilă, fiind amenajat odată cu dezvoltarea fostei zone industriale a municipiului, nu este deloc cunoscută.

Apoi, pe lângă alocarea de fonduri pentru evaluarea tehnică, vor fi necesare fonduri și pentru amenajarea pasajului, mai ales că noile norme impun instalarea de lift sau de scări rulante pentru persoanele cu handicap locomotor, care circulă în cărucior, deoarece, în caz contrar, trecerea de pietoni actuală, a cărei desființare este cerută pentru fluidizarea traficului rutier, va trebui să fie menținută, chiar de pasajul ar deveni circulabil.

Consilierii PSD, care au depus un proiect în acest sens, solicită salubrizarea locației, montarea unui sistem de iluminat și a unuia de supraveghere video, în ideea ca toată lumea să treacă pe acolo, încât traficul auto să fie fluidizat.

Pasajul subteran din fosta zonă industrială a fost închis în urmă cu mulți ani, din cauza infiltrațiilor de apă, dar mai ales deoarece devenise un fel de WC public, un loc total insalubru, unde nu mai îndrăznea să se aventureze nimeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suplimentare de buget pentru expertiza tehnică a pasajului pietonal subteran de pe Calea Unirii.
 Vizualizări articol: 1518 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suplimentare de buget pentru expertiza tehnică a pasajului pietonal subteran de pe Calea Unirii0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei