Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 2 nov 2018 - Anul XXIII, nr. 247 (6957)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Situaţie incredibilă

De ieri, DSP Suceava a rămas fără director

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nimeni nu vrea să fie şef la DSP Suceava. Medicul Cătălina Zorescu a anunţat pe 15 octombrie că începând cu data de 1 noiembrie 2018 demisionează din funcţia de director adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava şi că renunţă la atribuţiile de director executiv care i-au fost delegate de ministrul Sănătăţii în data de 23 februarie a.c. Deşi Ministerul Sănătăţii a luat act de demisia doctorului Cătălina Zorescu din ambele funcţii de conducere de la DSP Suceava, până ieri, la închiderea ediţiei, nici o altă persoană nu fusese desemnată director executiv sau director adjunct cu titlu interimar.

Potrivit informaţiilor noastre, mai multe persoane din cadrul DSP Suceava au fost tatonate în vederea preluării funcţiei, dar toată lumea a refuzat cu hotărâre. Motivul este de natură financiară, salariul de director interimar fiind mai mic decât al medicilor care lucrează în instituţie. Potrivit legii, director interimar trebuie să fie desemnat un funcţionar public din cadrul instituţiei, iar în cazul în care acest lucru nu este posibil, va trebui delegat un funcţionar din minister sau dintr-o altă direcţie de sănătate publică din ţară.

Dr. Cătălina Zorescu a părăsit funcția în urma promovării concursului de medic primar epidemiolog la Compartimentul Supraveghere epidemiologică și control boli transmisibile. Zorescu a primit atribuțiile de director executiv în data de 23 februarie a.c., conform Ordinului nr. 159/23.02.2018 emis de ministrul Sănătății, Sorina Pintea. Funcția rămăsese vacantă după ce directorul executiv interimar anterior, Sebastian Petru Jureschi, a demisionat în data de 5 februarie a.c.. El preluase atribuțiile specifice funcției de conducere a DSP în data de 8 noiembrie 2017.

Ultimul director executiv care a obținut șefia DSP în urma unui concurs a fost doctorul Ludovic Abiței, în octombrie 2010. Acesta a demisionat în iulie 2015 invocând ”presiuni politice” pentru a-i face loc inginerului Andrei Ianovici. Ianovici a condus DSP cu titlu interimar până în iulie 2017, când a solicitat Ministerului Sănătăţii să i se ia atribuţiile de director executiv. Acestea au fost delegate de minister doctorului Cătălina Zorescu, directorul adjunct al DSP, care le-a exercitat până în 8 noiembrie 2017, când i-au fost delegate lui Sebastian Petru Jureschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului De ieri, DSP Suceava a rămas fără director.
 Vizualizări articol: 2121 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 2.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 2.0 din 1 vot
De ieri, DSP Suceava a rămas fără director2.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei