Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 211 (6921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Comunicat de presă

Miercuri, 19.09.2018, a avut loc în Sala „Bucovina” a Consiliului Judeţean Suceava o masă rotundă având ca teme de dezbatere: revizuirea Constituţiei prin referendumul din 6-7 octombrie, intruziunea ideologiei de gen în sistemul educaţional şi în politicile publice, susţinerea familiei naturale şi a valorilor democratice fundamentale.

Iniţiatori au fost membrii Comitetului Judeţean pentru Referendum, Coaliţia pentru Familie şi Platforma Civică „Împreună” Suceava.

Moderatorul întâlnirii, dr. Valeriu Gavrilovici, a mulţumit participanţilor – reprezentanţi ai instituţiilor publice, cultelor religioase, partidelor politice şi societăţii civile – pentru onorarea invitaţiei, şi gazdei – Consiliul Judeţean Suceava - pentru facilitarea întâlnirii.

În prezentarea sa, moderatorul a subliniat câteva aspecte legate de sorgintea demersului de modificare a articolului 48 din Constituţie, astfel încât alineatul 1 să conţină formularea „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între un bărbat şi o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor”. Arătând că iniţiativa a aparţinut unui grup de persoane neafiliate politic şi că prin voluntarii implicaţi s-au strâns peste 3 milioane de semnături în perioada noiembrie 2015 – mai 2016, vorbitorul a reiterat că Referendumul se referă doar la modificarea definiţiei căsătoriei din Constituţie şi nu a vieţii de familie, care este reglementată într-un alt articol din Legea fundamentală. S-a precizat că prin Referendumul din 6-7 octombrie se doreşte ca formularea actuală din Codul Civil (căsătoria se poate încheia doar între un bărbat şi o femeie) să fie trecută şi în Constituţie (unde actualmente căsătoria se poate încheia „între soţi”, fără precizarea genului sau numărul acestora!), conferindu-se, astfel, o protecţie juridică superioară acestei teze.

Au fost menţionate şi efectele nefaste care au apărut în unele ţări (care au acceptat „căsătoria pentru toţi”) prin ideologia de gen, datorită modificărilor dramatice impuse în paradigma socială, în sistemul educaţional şi în politicile publice.

A fost amintit faptul că până acum 14 ţări din Uniunea Europeană au trecut în Constituţie definiţia căsătoriei ca fiind permisă numai între un bărbat şi o femeie şi s-a exprimat convingerea că prin votul de la Referendum va fi posibil ca România să se alăture acestui grup de state.

La dezbatere au avut intervenţii Înaltpreasfinţitul Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, dl Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, dl Ion Lungu, dl Liviu Axinte, preşedintele Comunităţilor Penticostale din Moldova, care au precizat, printre altele, că vor participa la vot şi că susţin căsătoria între „un bărbat şi o femeie”.

 

Comitetul judeţean pentru Referendum Suceava

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Comunicat de presă.
 Vizualizări articol: 1562 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Comunicat de presă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei