Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 211 (6921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Cultural

Eveniment cu dublă lansare de carte la Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Marți după-amiază a avut loc la Câmpulung Moldovenesc o dublă lansare de carte, a volumelor ”Într-o ultimă joi din august și ce s-a mai petrecut prin Câmpulungul meu”, de Artemisia Ignătescu, și ”Popas într-o gară a trenului timp”, de Elena Alina Andruhovici. Evenimentul a fost organizat de Primăria Câmpulung Moldovenesc și Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc, având ca parteneri Colegiul Național ”Dragoș Vodă” și Societatea Scriitorilor Bucovineni.

Lansarea celei de-a cincea cărți purtând semnătura scriitoarei și publicistei Artemisia Ignătescu a deschis evenimentul moderat de scriitoarea Doina Cernica, în aula Colegiului Național ”Dragoș Vodă" din Câmpulung Moldovenesc. Volumul ”Într-o ultimă joi din august și ce s-a mai petrecut prin Câmpulungul meu” conține o culegere de texte publicate de nonagenara Artemisia Ignătescu, caracterizată de aceeași hărnicie și luciditate ca întotdeauna. Cartea, în ansamblul ei, reprezintă ”o altă monografie a Câmpulungului”, cu texte publicate de ea de-a lungul timpului în ziarul sucevean Crai Nou despre oameni și întâmplări de la Ocolul Câmpulung Moldovenesc. Au luat cuvântul, vorbind despre frumusețea relatării în scrierile de suflet ale autoarei, scriitorul Ion Nedelea, precum și profesor Paraschiva Abodnăriței, din partea Asociației Scriitorilor din Țara Dornelor.

Evenimentul mult așteptat a continuat cu lansarea volumului „Popas într-o gară a trenului timp”, semnat de scriitoarea bucovineană Alina Elena Andruhovici. Cartea reprezintă un colaj de povestiri și proză scurtă despre popasuri făcute de-a lungul timpului în mai multe țări și locuri pline de mituri, legende și tradiții. Purtați de lectură din Malta în Tenerife, din Gonera în Israel, proza semnată de Alina Elena Andruhovici vorbește despre locuri mirifice, redate cu ochiul și inima autoarei. Pe lângă aceste spații exotice, scriitoarea relatează în rândurile sale fapte și descrie locuri aparținând aceluiași iubit Ocol al Câmpulungului, în care a căutat să reamintească cititorului tradiții de mult uitate ale zonei, precum legea nescrisă a Cioplajului, descrisă în paginile volumului.

Autoarea a căutat astfel să transmită în scrierile sale un mesaj, adresat celor care vor pătrunde în acel univers dispărut al istoriei apuse, și anume că ”trebuie să cunoști istoria locurilor și să arăți lumii frumusețile importante, pentru că omul este cel care trebuie să-și deschidă sufletul spre frumusețea care îi dă aripi pentru zborul său în viață”. Alături de frumoasele locuri prezentate în volum, atractive sunt și poveștile despre copilăria petrecută de autoare alături de sora sa și fratele Vasile Andru, într-o familie bucovineană armonioasă și cu credință în Cel de sus.

Evenimentul sprijinit de autoritățile locale a beneficiat de prezența primarului municipiului Câmpulung Moldovenesc, Mihăiță Negură, care a avut în permanență deschidere față de evenimentele culturale ale orașului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Eveniment cu dublă lansare de carte la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1301 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Eveniment cu dublă lansare de carte la Câmpulung Moldovenesc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei