Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 211 (6921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,65 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Desemnare

Judecătorul Liliana Condrovici este președintele Biroului Electoral Județean la referendumul pentru modificarea Constituției

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Președintele Biroului Electoral Județean (BEJ) la referendumul național de revizuire a Constituției, care va avea loc în zilele de 6 și 7 octombrie a.c., a fost desemnat, ieri, prin tragere la sorți. Acesta va fi Liliana Condrovici, judecător la Tribunalul Suceava.

Conform calendarului adoptat prin Hotărârea de Guvern nr. 743 din 18 septembrie 2018,  desemnarea delegaților partidelor politice parlamentare și ai organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale ce au grup parlamentar propriu în ambele Camere ale Parlamentului, în Biroul Electoral Județean, va avea loc sâmbătă, 22 septembrie.

Conform HG nr. 744/2018 privind stabilirea măsurilor tehnico-organizatorice, a bugetului și a cheltuielilor necesare pentru buna organizare și desfășurare a referendumului, buletinele de vot, ștampilele și timbrele autocolante vor fi asigurate de guvern, iar dotarea tehnico-materială a birourilor electorale este în sarcina autorităților județene și locale.

Conform legii, Guvernul are obligația de a organiza acest scrutin, pentru care au semnat peste 3 milioane de cetățeni, după ce Curtea Constituțională a României a avizat favorabil demersul de redefinire a familiei și de revizuire a Constituției și legea a fost adoptată în Parlament prin votul tuturor partidelor, cu excepția USR.

Pentru validarea referendumului este nevoie să se prezinte la urne 30% din cetățenii cu drept de vot. Autoritatea Electorală Permanentă a anunţat că la data de 31 august 2018 figurau în Registrul electoral 18.917.485 de alegători. În acest caz, pentru validare este nevoie de prezența la urne a 5.675.246 cetățeni cu drept de vot.

Întrebarea la care trebuie să răspundă cei care se vor prezenta la urne este „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”, la fel ca la Referendumul constituțional din 18-19 octombrie 2003 și în conformitate cu art. 7 din Legea nr. 3/2000 privind desfășurarea referendumurilor. „Legea de modificare a Constituției în forma adoptată de Parlament” este una singură și prevede modificarea art. 48 alin. 1 din Constituție, în sensul înlocuirii termenului "soți" din paragraful „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între soţi” cu expresia „un bărbat și o femeie".

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Judecătorul Liliana Condrovici este președintele Biroului Electoral Județean la referendumul pentru modificarea Constituției.
 Vizualizări articol: 1668 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Judecătorul Liliana Condrovici este președintele Biroului Electoral Județean la referendumul pentru modificarea Constituției0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei