Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 211 (6921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Cercetat penal

Anchetat după ce a prejudiciat statul de peste 800.000 de lei, folosindu-se de o identitate falsă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat în vârstă de 40 de ani din municipiul Oradea a intrat în vizorul anchetatorilor, după ce timp de aproape un an a desfășurat activități comerciale care au prejudiciat bugetul statului, folosindu-se în toată această perioadă de o identitate falsă. După mai bine de 3 ani de la comiterea infracțiunilor, pe numele bărbatului a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, el fiind în continuare cercetat sub control judiciar.

 

S-a folosit de identitatea unui alt bărbat și a derulat activități comerciale în numele acestuia

Activitatea infracțională derulată de Dan Săliceanu din Oradea a debutat în cursul anului 2014, când individul a întocmit un pașaport fals, înlăturând fotografia titularului pașaportului, un cetățean maghiar, prin aplicarea propriei fotografii. El a fabricat astfel și cărțile de identitate pe numele cetățeanului maghiar, acestea fiind identice cu cele emise în Ungaria. Folosindu-se de această falsă  identitate, în perioada 7 noiembrie 2014- 25 august 2015, orădeanul s-a prezentat în mai multe rânduri în fața unui notar public din Suceava, precum și în fața funcționarilor publici ai unor bănci și ai Oficiului Registrului Comerțului de pe lângă Tribunalul Suceava, obținând documente oficiale sub semnătură proprie pentru înființarea unei societăți comerciale, cu ajutorul căreia a derulat activități comerciale fictive. Astfel, în perioada 2014-2015, folosindu-se de firma fantomă, a emis facturi fiscale către doi agenți economici din județul Suceava, comercializând doar pe hârtie bunuri și simulând primirea fictivă a unor avansuri, prin intermediul cărora cei doi agenți ar fi obținut avantaje necuvenite, cu un prejudiciu adus statului de 814.198 lei.

În aceeași perioadă, folosindu-se de falsa identitate, Săliceanu a indus în eroare funcționarii unor bănci comerciale, unde a deschis în numele societății conturi prin intermediul cărora rula aceste sume de bani. Pentru retragerea acestor sume de bani în numerar din conturile bancare, bărbatul de 40 de ani a semnat un număr de peste 200 de documente fictive.

 

Reținut 24 de ore în spatele gratiilor

În urma audierilor făcute de anchetatori, pe numele orădeanului a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de fals, uz de fals și evaziune fiscală, fiind dispusă continuarea urmăririi penale și luarea unor măsuri de sechestrare asupra unor bunuri și imobile și mobile, în valoare totală de 220.224 lei. În cursul zilei de miercuri, pe numele lui Dan Săliceanu a fost emisă o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus în cursul zilei de joi cercetarea în continuare a  bărbatului sub control judiciar în următoarele 60 de zile.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Anchetat după ce a prejudiciat statul de peste 800.000 de lei, folosindu-se de o identitate falsă.
 Vizualizări articol: 1457 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Anchetat după ce a prejudiciat statul de peste 800.000 de lei, folosindu-se de o identitate falsă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei