Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 21 sep 2018 - Anul XXIII, nr. 211 (6921)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Răspuns

Cuşnir îi transmite primarului Ion Lungu că PSD nu politizează problema termoficării în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, i-a transmis primarului Sucevei, Ion Lungu, că social-democraţii nu politizează problema termoficării din judeţul Suceava. Dan Ioan Cuşnir a arătat că primarul Ion Lungu a avut mai multe ocazii să contribuie la falimentarea unor entităţi importante pentru Suceava, cum ar fi Termica, Transportul Public Local, fotbalul etc. „Nu a ratat nici una. A falimentat sau a ruinat tot ceea ce a administrat. A ruinat societăţile Consiliului Local care asigurau utilităţi publice sau transport public pentru a favoriza nişte operatori privaţi care au dovedit că nu le pasă de Suceava şi de suceveni. Prin neplata datoriilor reale pe care Primăria Sucevei le avea la Termica, Ion Lungu a premeditat şi coordonat falimentul Termica, societatea Consiliului Local care a asigurat căldura şi apa caldă până în anul 2013”, a spus Dan Ioan Cuşnir.

El a adăugat că ulterior Ion Lungu a făcut trafic de influenţă, „a manipulat şi a minţit” Consiliul Local Suceava pentru a da căldura şi apa caldă pe mâna Bioenergy, „un operator privat care nu are nici o legătură cu interesul sucevenilor”. De asemenea, Cuşnir a precizat că tot Ion Lungu a manipulat atunci când a determinat atribuirea transportului şi distribuţiei agentului termic către Thermonet, „interpusa aceleiaşi firme private Bioenergy”, în detrimentul Transagent, societatea Consiliului Local. „Ion Lungu minte când afirmă că din viitorul preţ de 470 de lei/gigacalorie populaţia va plăţi doar 240 de lei, restul urmând să fie asigurat din subvenţie. Păi subvenţia de 230 de lei/gigacalorie nu este plătită tot de către populaţie?”, a întrebat liderul PSD Suceava. El a atras atenţia că Ion Lungu este cel care a politizat, în favoarea sa, ori de câte ori a avut ocazia, subiectul Bioenergy/Thermonet.

„Acum când Bioenergy, <giuvaerul> lui Ion Lungu, este în pragul falimentului, iar minciunile, manipulările şi traficul de influenţă marca Lungu/PNL se întorc împotriva lui, Ion Lungu face apel să nu politizăm creşterea preţului gigacaloriei. Hoţul se teme de hoţi!”, a spus Cuşnir. El a precizat că PSD nu politizează acest subiect, dar nu poate să nu prezinte nişte cifre referitoare la anul 2018, al 14-lea an de mandat Ion Lungu/PNL la Primăria Sucevei. Dan Ioan Cuşnir a spus că anul acesta au crescut cu 80% taxa de salubritate, de la 5 la 9 lei/persoană/lună, cu 25% preţul biletului de transport public local, de la 2 la 2,50 lei, cu 19% taxele şi impozitele locale, în timp ce preţul unei gigacalorii va creşte cu 34%, de la 352 la 470 de lei.

„Şi factorul agravant constă în faptul că aceste creşteri înrobitoare pentru suceveni au avut loc în condiţiile în care calitatea serviciilor de salubritate, transport public şi furnizare de apă caldă şi căldură a scăzut în loc să se îmbunătăţească. În loc să modernizeze şi să eficientizeze Suceava, Ion Lungu o conduce spre statutul de comună”, a declarat Cuşnir. El a mai adăugat că Suceava este condusă de 14 ani de indivizi care nu înţeleg care este responsabilitatea lor faţă de suceveni, nu respectă contractul social dintre administraţie şi cetăţeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cuşnir îi transmite primarului Ion Lungu că PSD nu politizează problema termoficării în Suceava.
 Vizualizări articol: 1403 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cuşnir îi transmite primarului Ion Lungu că PSD nu politizează problema termoficării în Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei