Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 185 (6895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

COMUNICAT DE PRESĂ

MODERNIZARE STRĂZI DE ACCES ŞI LOCURI DE RECREARE ÎN STAŢIUNEA BALNEO-CLIMATERICĂ VATRA DORNEI

UAT MUNICIPIUL VATRA DORNEIimplementează proiectul ”MODERNIZARE STRĂZI DE ACCES ŞI LOCURI DE RECREARE ÎN STAŢIUNEA BALNEO-CLIMATERICĂ VATRA DORNEI”, cod SMIS 118996, pentru care s-a semnat Contractul de finanţare în luna iulie 2018. Proiectul se finalizează în luna aprilie 2020.

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 7 - Diversificarea economiilor locale prin dezvoltarea durabilă a turismului, Prioritatea de investiţii 7.1 - Sprijinirea unei creşteri favorabile ocupării forţei de muncă, prin dezvoltarea potenţialului endogen ca parte a unei strategii teritoriale pentru anumite zone, care să includă reconversia regiunilor industriale aflate în declin, precum şi sporirea accesibilităţii şi dezvoltarea resurselor naturale şi culturale specifice.

Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 este Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, iar Organismul Intermediar responsabil cu implementarea acestui program în Regiunea de Dezvoltare Nord-Est este Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est.

Valoarea totală a proiectului este 11.795.908,44 lei, din care valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR - 10.005.954,13 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional - 1.530.322,39 lei şi cofinanţarea eligibilă a beneficiarului - 235.434,22 lei. Valoarea neeligibilă a proiectului este 24.197,70 lei.

Obiectivul general al proiectului constă în valorificarea potenţialului turistic al Staţiunii balneoclimaterice Vatra Dornei prin dezvoltarea infrastructurii rutiere de acces în staţiune şi a unor locuri de recreare pentru copii şi tineret în Parcul Central al acesteia, cu consecinţă directă în creşterea numărului mediu de salariaţi, precum şi în calitatea vieţii cetăţenilor.

Obiectivele specifice ale proiectului:

  1. Reabilitarea şi modernizarea infrastructurii stradale care asigură accesul în staţiune, precum şi două artere importante pentru accesul la obiective turistice, precum şi realizarea unor infrastructuri în aer liber de joacă şi sport pentru copii şi tineret în Parcul Central al staţiunii. Obiectivul specific vizează în mod concret realizarea lucrărilor de construcţii aferente celor 7 obiecte de investiţie (patru străzi urbane şi trei locuri de joacă şi fitness). Lucrările la străzi presupun refacerea canalizării pentru pluviale, consolidarea infrastructurii de bază a străzilor, refacerea covorului asfaltic, reamenajarea trotuarelor prin lărgirea acestora şi marcarea pe ele a unor piste pentru biciclete, marcarea trecerilor de pietoni cu pavaj tactil etc. Amenajarea celor trei locuri de joacă presupune pregătirea suprafeţelor pentru montarea echipamentelor ce urmează a fi achiziţionate, inclusiv a covoarelor de cauciuc pentru protecţie la alunecări, căzături ale copiilor etc.;
  2. Amenajarea şi dotarea spaţiilor de recreare realizate pentru copii şi tineret cu echipamente specifice moderne Se urmăreşte dotarea locurilor de joacă cu echipamente moderne pentru copii, specifice grupelor de vârstă. Se face menţiunea că amenajarea suprafeţelor de circulaţie cu covoare de cauciuc reprezintă o abordare modernă în domeniu şi este de natură a asigura protecţia copiilor la accidente;
  3. Eficienţă şi eficacitate în implementarea proiectului prin asigurarea unui management adecvat atât în ceea ce priveşte implementarea proiectului, cât şi asigurării sustenabilităţii investiţiei.

Date de contact beneficiar: Primăria Municipiului Vatra Dornei, str. Mihai Eminescu nr. 17, tel. 0230 375 229 / 0230 375 170, e-mail primaria@vatra-dornei.ro

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului MODERNIZARE STRĂZI DE ACCES ŞI LOCURI DE RECREARE ÎN STAŢIUNEA BALNEO-CLIMATERICĂ VATRA DORNEI.
 Vizualizări articol: 1677 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MODERNIZARE STRĂZI DE ACCES ŞI LOCURI DE RECREARE ÎN STAŢIUNEA BALNEO-CLIMATERICĂ VATRA DORNEI0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei