Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 185 (6895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

“Pridvorul Bisericii”

A doua tabără de vară pentru copii organizată în Protoieria Fălticeni

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Până pe 16 august, s-a desfăşurat în parohia “Sfântul Prooroc Ilie” din satul Suha, comuna Mălini, a doua ediţie a taberei “Pridvorul Bisericii”, activitate la care au luat parte 110 copii, cu vârste cuprinse între 8 şi 16 ani, din şase parohii din Protoieria Fălticeni.

Tabăra de la Suha – Mălini s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, fiind inclusă în calendarul activităţilor ce se desfăşoară în parohiile din Protoieria Fălticeni în anul Centenar şi Anul Omagial al Unităţii de Credinţă şi de Neam în Patriarhia Română. Tabăra a fost organizată de Parohia „Sfântul Ilie” din Suha (pr. paroh Pavel Norocel), în colaborare cu Parohia Leucuşeşti (pr. paroh Adrian Dulgheriu) şi parohia „Sfinţii Mari Mucenici Mercurie şi Ecaterina”, din Rădăşeni (preoţi parohi Constantin Rotar şi Georgian Rotar), împreună cu voluntari socio-educativi.  Alături de copiii din parohiile organizatoare au participat şi copii din parohiile Dolhasca (pr. Teofil Saftiuc), Bogdăneşti (pr. Marcel Ursuţu) şi Boroaia I (pr. Silviu Maxim).

Deschiderea taberei a avut loc în biserica din Suha, cu citirea rugăciunii de binecuvântare a taberei şi acatistul Sfinţilor Martiri Brâncoveneni. Prima activitate a fost o întâlnire cu dr. Victoria Miron, medic în cadrul Secţiei Pediatrie a Spitalului municipal Fălticeni. S-au purtat discuţii despre elementele generale de igienă, problemele de sănătate ale copiilor, necesitatea unei alimentaţii bogate în fructe şi legume etc. Copiii au învăţat şi câţiva paşi de dans popular şi contemporan, în curtea bisericii parohiale, împreună cu Vasile Pop, referent cultural la Centrul Cultural “Grigore Vasiliu Birlic” din Fălticeni. În minutele de pauză, cei cu înclinaţii spre muzica populară au cântat cântece din zonele din care provin. La final, toţi participanţii au încins “Hora Unirii”.

Cei prezenţi în tabăra din comuna Mălini au avut parte şi de un altfel de moment de relaxare, ascultând romanţe şi cântece patriotice în cadrul recitalului oferit de prof. Marius Dăscălescu din Fălticeni la chitară şi soţii Maria şi Puiu Creţu din Mălini la flaut. Profesoara Maria Creţu le-a vorbit “printr-o poveste” despre comuna Mălini, numele comunei fiind dat de copacii cu acelaşi nume, dar şi despre marele poet Nicolae Labiş.

Cea mai aşteptată activitate s-a desfăşurat într-o “luncă de poveste”, la locul numit “Iesle”, unde 10 voluntari de la Grupul Local de Tineret “Aripi în Europa” din Fălticeni, coordonaţi de prof. Cristina Crăciun şi Iulia Moisii, au organizat diverse jocuri. La finalul taberei, toţi participanţii au primit diplome, iar părintele Pavel le-a pregătit o surpriză, îngheţată londoneză.

“Mulţumesc celor care au participat la această frumoasă activitate, îndeosebi colaboratorilor, gospodinelor parohiei, dar şi voluntarilor care ne-au fost alături şi au făcut posibilă această întâlnire dintre copiii din parohiile noastre. Am văzut cât de bucuroşi au fost copiii când au păşit pentru prima dată în curtea bisericii noastre, iar bucuria de la plecare arată că s-au simţit bine la noi şi rămân cu frumoase amintiri”, a precizat părintele paroh Pavel Norocel.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A doua tabără de vară pentru copii organizată în Protoieria Fălticeni.
 Vizualizări articol: 1721 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 5 voturi
A doua tabără de vară pentru copii organizată în Protoieria Fălticeni5.055

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei