Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 185 (6895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Bate vântul

Parcările subterane din Suceava au ajuns pustii de la introducerea taxei de 2 lei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Introducerea taxei pentru folosirea celor două parcări subterane din municipiul Suceava a dus la o situaţie hilară, care nu este în folosul nimănui: parcările sunt mai mult goale, iar centrul oraşului este şi mai aglomerat, maşinile ocupând trotuare, căi de acces şi chiar sensul giratoriu de lângă Casa de Cultură.

Parcările subterane din Suceava au ajuns pustii de la introducerea taxei de 2 lei pe oră, iar asta inclusiv la orele aglomerate. Luni după-amiază, de exemplu, în parcarea mare erau doar în jur de zece maşini, din care două ale Poliţiei Locale Suceava, plus unul dintre autoturismele electrice ale Primăriei municipiului Suceava.

În schimb, sensul giratoriu de lângă Casa de Cultură, în centrul Sucevei, la intersecţia străzilor Vasile Bumbac şi Ciprian Porumbescu, este transformat adesea în loc de parcare. Tot la doi paşi de parcarea subterană mică, aleile de acces spre esplanadă sunt adesea blocate de maşini. De asemenea, pe străzi secundare din jurul centrului, cel mai la îndemână fiind exemplul Aleii Ion Grămadă, riveranii nu au unde să-şi parcheze maşinile pentru că cei care vin la plimbare pe esplanadă îşi lasă autoturismele printre blocuri, pentru a nu plăti taxa de parcare.

În curând, dacă se merge în acest ritm, punctele de lucru ale Poliţiei Locale Suceava din cele două parcări subterane nu îşi vor mai avea rostul.

Este o problemă la care nu poate fi identificat un vinovat unic. Sărăcia nu poate fi invocată într-o asemenea situaţie, ci mai degrabă mentalitatea şi lipsa de educaţie şi bun-simţ, în cazul celor care parchează în bătaie de joc, blocând căile de acces pe unde merg bătrâni sau femei cu copii mici.

 

Poliţia Locală: 10-20 de sancţiuni pe zi pentru staţionări sau parcări neregulamentare în zona centrală

Şoferii nu pot fi obligaţi să-şi lase maşinile în parcarea subterană când vin în centrul oraşului, astfel că singura soluţie, una însă cu efecte lente, este amendarea celor care parchează neregulamentar.

Directorul Poliţiei Locale Suceava, Ovidiu Doroftei, a declarat că echipajele din teren monitorizează zilnic zona centrală, iar cei care parchează neregulamentar sunt sancţionaţi: „Am un teanc de amenzi recente pe zona centrală. Zilnic, colegii aplică 10-20 de sancţiuni pentru staţionări sau parcări neregulamentare în zona centrală. Am pus şi indicatoare adiţionale, cum este cel de pe Aleea Ion Grămadă, unde este interzis accesul, cu excepţia riveranilor, iar cetăţenii au posibilitatea de a ne sesiza şi a ne deplasa pentru a constata abaterile”.

 

Avertismente şi abia apoi amenzi

Cei care parchează neregulamentar şi se prezintă la sediul Poliţiei Locale Suceava, conform înştiinţărilor pe care le găsesc pe parbrizele maşinilor, primesc avertisment verbal, avertisment scris şi abia apoi amendă. Sancţiunile par prea blânde în raport cu haosul din centrul oraşului, unde şoferii nu pot invoca faptul că nu au unde parca regulamentar, însă Ovidiu Doroftei spune că rata de revenire a celor care primesc avertismente este scăzută, ceea ce ar însemna că respectivii sunt mai atenţi unde parchează.

Nu putem spune că poliţiştii locali nu îşi fac deloc treaba în centrul Sucevei, însă cert este că nu e deloc vizibilă vreo îmbunătăţire a situaţiei, iar parcările neregulamentare la doi paşi de intrarea în parcarea subterană sunt la ordinea zilei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Parcările subterane din Suceava au ajuns pustii de la introducerea taxei de 2 lei.
 Vizualizări articol: 3428 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Parcările subterane din Suceava au ajuns pustii de la introducerea taxei de 2 lei5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Pai cum nu poate fi invocata SARACIA trimis de
(22 aug 2018, 11:25:13
Daca merg zi de zi acolo si platesc cate 8 ore * 20 de zile, cred ca e foarte scump. Da, e ok pentru cineva din afara orasului care vine o data pe luna si plateste pentru 5 ore 10 lei. Da, e ieftin.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei