Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 185 (6895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Scandalos

Rulotă ambulantă în locul cafenelei de la Zona de Agrement Tătăraşi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

De două zile, la Zona de Agrement Tătăraşi a răsărit o rulotă ambulantă la care se vând produse de tip fast-food, dar şi apă, cafea sau îngheţată. Rulota este amplasată înainte de scările care duc spre zona spaţiilor de joacă, chiar lângă locul unde se închiriază gratuit crose pentru minigolf.

Surprinzător sau nu, acest spaţiu comercial ambulant îi aparţine lui Andrei Ciutac, nimeni altul decât fiul secretarului municipiului Suceava, Ioan Ciutac. Mai trebuie spus că Andrei Ciutac este reprezentantul firmei Royal Fragment, cea care a câştigat licitaţia pentru închirierea cafenelei de la Zona de Agrement Tătăraşi, licitaţie care ulterior a fost anulată în urma contestaţiei depuse chiar de câştigător.

Licitaţia pentru cafenea fusese câştigată la preţul de 190 de lei/mp/lună, ceea ce însemna că Andrei Ciutac trebuia să achite lunar pentru cei 88 mp suma de 16.720 de lei, adică în jur de 3.600 de euro.

Referitor la rulota ambulantă amplasată recent în Zona de Agrement Tătăraşi, Andrei Ciutac a declarat că totul este legal şi are avize din partea tuturor instituţiilor, inclusiv de la Primăria Suceava.

„Este un contract de utilizare a spaţiului public pe care l-am încheiat pentru o perioadă de 3 luni şi pentru care am achitat suma de 1.860 de lei pe o suprafaţă de 4 mp. Nu văd să fie vreo problemă”, a precizat Andrei Ciutac.

 

Ion Lungu se spală pe mâini: „Eu am fost în concediu de odihnă şi când m-am întors l-am găsit acolo”

Primarul de Suceava, Ion Lungu, a declarat, ieri, că aprobarea pentru rulotă a fost dată legal, în baza solicitării depuse la primărie de Andrei Ciutac, dar că el nu are nici o legătură cu asta.

„Eu am fost în concediu de odihnă şi când m-am întors l-am găsit acolo. Mi s-a spus că a fost o solicitare, i s-a aprobat, plăteşte taxa forfetară la primărie, conform legii”, a declarat Lungu.

Întrebat de ce primăria nu şi-a anunţat public intenţia de a permite comercianţilor ambulanţi să amplaseze rulote de alimentaţie publică în zona de agrement, astfel încât să existe o competiţie liberă, primarul Ion Lungu a răspuns că nu a ştiut despre această iniţiativă, dând clar de înţeles că a fost pus în faţa faptului împlinit. Totuşi, dacă vor fi şi alţi solicitanţi, el a spus că nu vede nici o problemă ca primăria să le dea aprobare să vândă, în condiţiile legii, apă, sucuri, bere şi dulciuri.

„Din punctul meu de vedere, pot să fie acolo şi 100 de rulote, dacă încap. Să plătească taxe la primărie, să se concureze şi să scadă preţurile şi consumatorul să fie în câştig”, a afirmat primarul.

În ceea ce priveşte licitaţia de închiriere a cafenelei din zona de agrement, câştigată de Andrei Ciutac, contestată tot de el şi ulterior anulată, Ion Lungu a spus că va fi reluată, cel mai probabil „peste iarnă”. Asta înseamnă că abia în sezonul estival viitor cafeneaua va fi funcţională şi până atunci zona de alimentaţie publică va fi acoperită de cei mai iuţi de mână şi de picior, contra unei taxe cât banii de bomboane ai copiilor mai marilor zilei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Rulotă ambulantă în locul cafenelei de la Zona de Agrement Tătăraşi.
 Vizualizări articol: 4761 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.86/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.9 din 7 voturi
Rulotă ambulantă în locul cafenelei de la Zona de Agrement Tătăraşi3.957

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei