Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 185 (6895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Investiţii

Construcţia noului ambulatoriu al Spitalului de Urgenţă Suceava, câştigată de o asociere de patru firme

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Noul ambulatoriu al Spitalului de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava va fi realizat de firmele Antramicons Pojorâta, Loial Impex Suceava, Dacorum Grup Iaşi şi Arhitectura Grafica Design Suceava, în asociere, cu Antramicons lider de proiect. Valoarea lucrării, care include atât proiectarea, cât şi execuţia, este de 24,101 milioane de lei. Managerul Spitalului de Urgenţă, Vasile Rîmbu, a declarat, ieri, că în data de 18 iulie a.c. a început proiectarea şi că termenul de finalizare a investiţiei este 18 septembrie 2019. ”Se lucrează intens la proiectare şi vrem să fie turnată fundaţia, să ajungem la cota 0 până la sfârşitul anului, dar asta depinde foarte mult de vreme”, a spus Rîmbu. El a mai afirmat că se bucură de faptul că proiectul a fost câştigat de o asociere de firme locale, care a avut câştig de cauză şi după contestaţia făcută de o firmă din sud.

Construirea unui nou ambulatoriu de specialitate este o investiţie absolut necesară deoarece cel actual nu mai face faţă numărului mare de prezentări, de 400-500 de pacienţi zilnic.

Viitorul ambulatoriu va fi practic o policlinică pe 6 niveluri, D+P+4 E, cu o suprafaţă totală de 4.000 de metri pătraţi, ce va fi construită în continuarea pavilionului administrativ din spatele Unităţii de Primiri Urgenţe, cu comunicare cu toate celelalte pavilioane.

În acest spaţiu generos vor fi prezente toate secţiile spitalului, fiecare cu modul complet, respectiv cabinet de consultaţii, sală de aşteptare, sală de tratament şi spaţiu pentru internare de zi, cu două, trei paturi, astfel încât un pacient tratat aici să poată rămâne 12 ore sub supraveghere în spital.

Intenţia conducerii spitalului este să asigure un program cât mai lung în cele aproximativ 30 de cabinete din ambulatoriul integrat, pe două schimburi, mai ales pe specializările suprasolicitate, cum sunt neurologia, gastroenterologia, cardiologia sau urologia. De asemenea, vor fi separate cabinetele de consultaţii pentru copii de cele pentru adulţi.

O analiză comparativă arată că, dacă în perioada 2009-2017, în ambulatoriu veneau 37.000 de pacienţi, în 2016 au fost peste 160.000, iar anul trecut au depăşit 200.000. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Construcţia noului ambulatoriu al Spitalului de Urgenţă Suceava, câştigată de o asociere de patru firme.
 Vizualizări articol: 3250 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Construcţia noului ambulatoriu al Spitalului de Urgenţă Suceava, câştigată de o asociere de patru firme5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
(22 aug 2018, 15:12:24
Se pot face programari online la ambulatoriu de cel putin 3 luni. Eu am facut.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei