Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 22 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 185 (6895)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6361 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Preţuire

Profesorul Mihai Vleju, Cetăţean de Onoare al comunei Dorna Arini

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În semn de preţuire pentru creşterea prestigiului comunei Dorna Arini pe plan naţional şi internaţional în urma desfăşurării a numeroase activităţi dedicate păstrării tradiţiilor populare, profesorul Mihai Vleju a primit duminică, 19 august, în cadrul Festivalului „Cântecul cetinii”, titlul de Cetăţean de Onoare al comunei Dorna Arini.

“Pentru activitatea de creaţie deosebită în cei 50 de ani dedicaţi învăţământului şi creaţiei populare, contribuind foarte mult la prestigiul comunei prin tot ceea ce face, prin Hotărârea Consiliului Local din 14 august 2018 s-a hotărât ca profesorul Mihai Vleju să devină Cetăţean de Onoare al comunei Dorna Arini. Îi mulţumim pentru întreaga activitate, sănătate şi mult succes în continuare”, a precizat primarul Ioan Moraru.

Cea mai înaltă distincţie locală a fost oferită profesorului Vleju de prefectul Mirela Adomnicăi, care a apreciat activitatea acestuia, atât la catedră, cât şi în societate. Profesorul Vleju, conducătorul cercurilor de sculptură şi meşteşuguri artistice de la Clubul Copiilor din Vatra Dornei, a contribuit la dezvoltarea turismului în Bazinul Dornelor prin conceptul de includere a turistului în populaţia sătească şi atragerea celui venit la odihnă într-un şir de îndeletniciri practice, care formează aşa-numita „industrie casnică”, bazată pe materia primă locală, uneltele lucrate în gospodărie, braţele de muncă ale membrilor casei.

“Mulţumesc doamnei prefect, domnului primar, asistenţei, mulţumesc cetăţenilor din comuna Dorna Arini cu ajutorul cărora în 1983 eu am început să adun material pentru colecţia etnografică, o expoziţie permanentă găzduită de căminul cultural, mulţumesc obştii de răzeşi Cozăneşti - Ortoaia, mulţumesc elevilor mei care m-au ajutat în conservare, restaurare şi expunere. Este un moment deosebit şi sunt onorat de prezenţa dumneavoastră”, a spus prof. Mihai Vleju, cel care a iniţiat şi Festivalul “Cântecul cetinii”, în 1996, pe vârful Obcioara.

Mihai Vleju este absolvent al Facultăţii de Arte Plastice din Iaşi, promoţia 1970, şi timp de 50 de ani i-a învăţat pe copii să prelucreze lemnul şi osul, rezultatele fiind concretizate în sute de premii, majoritatea locul I, la Faza Naţională a Olimpiadei meşteşugurilor populare. O parte din foştii elevi fac astăzi uşi pentru catapetesme sau restaurează lucrări vechi, de sute de ani. Pe lângă înnobilarea lemnului, profesorul Vleju şi-a dedicate ultimii 35 de ani cercetării etnografice din această vatră etnofolclorică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Profesorul Mihai Vleju, Cetăţean de Onoare al comunei Dorna Arini.
 Vizualizări articol: 1700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Profesorul Mihai Vleju, Cetăţean de Onoare al comunei Dorna Arini5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei