Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 171 (6881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Accident cumplit

Fată de 12 ani, accidentată mortal pe trecerea de pietoni. Autorul, Valerian Solovăstru, şef în cadrul Direcţiei Silvice, reţinut pentru ucidere din culpă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O fată în vârstă de 12 ani a fost accidentată mortal pe trecerea de pietoni de un BMW la volanul căruia se afla Valerian Solovăstru, directorul tehnic al Direcţiei Silvice Suceava şi fost director al Regiei Naţionale a Pădurilor. Groaznicul accident a avut loc ieri, în jurul orei 10.00, pe DN 17, la Ilişeşti, în dreptul trecerii de pietoni din zona de urcare din apropiere de biserica monument istoric din comună, în faţa şcolii din localitate. 

Valerian Solovăstru conducea un BMW seria 5 dinspre Suceava spre Gura Humorului. Acesta a intrat în Ilişeşti şi se afla în zona de urcare, cu două benzi. Ce a urmat a fost groaznic şi greu de explicat.

Conform martorilor, din dreapta sa s-au angajat în traversare trei fete. O maşină de pe banda I a redus viteza pentru a le da prioritate, nu însă şi şoferul BMW-ului, care circula pe banda a II-a, lângă axul drumului.

Una din fete, Albertina Rusu, a fost lovită de BMW cu partea laterală dreapta şi aruncată în aer.

 

Controverse legate de timpul în care a sosit ambulanţa

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Suceava, doctorul Alexandru Lăzăreanu, a declarat că o ambulanţă solicitată la faţa locului a ajuns la 18 minute de la momentul apelului, iar drumul dus-întors a durat 32 de minute. Întârzierea ar fi fost provocată de o tamponare şi un ambuteiaj la Şcheia.

De cealaltă parte, membrii familiei fetei spun că ambulanţa a ajuns după aproximativ 40 de minute şi după nenumărate apeluri la 112.

Echipajul care s-a deplasat la locul accidentului era cu medic, a mai precizat Alexandru Lăzăreanu.

 

Leziuni cumplite care au dus în scurt timp la deces

Fetiţa a fost găsită în stare foarte gravă, cu multiple traumatisme, fractură de bază de craniu, traumatism cranio-cerebral sever, copilul fiind deja în comă de gradul III. Micuţa a fost transportată spre Spitalul Judeţean Suceava în stare critică şi, din păcate, la câteva ore de la accident, marţi, în jurul orei 15.00, a decedat.

Cel puţin dacă accidentul s-a produs după scenariul care rezultă din primele cercetări, cu una sau mai multe maşini de pe banda I care au redus viteza, pentru a le acorda prioritate pietonilor, atunci Valerian Solovăstru nu are circumstanţe atenuante. Acesta trebuia să reducă şi el imediat viteza şi să anticipeze că urmează să traverseze pietoni. 

Poliţiştii l-au verificat cu etilotestul pe Valerian Solovăstru, rezultând alcoolemie 0. Ulterior i s-au recoltat şi probe biologice de sânge. 

Poliţiştii au deschis dosar penal iniţial pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, însă după deces încadrarea a fost schimbată în ucidere din culpă. Aseară poliţiştii rutieri şi procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele lui Valerian Solovăstru. Acesta a fost introdus în arestul Inspectoratului de Poliţiei Judeţean Suceava, iar astăzi procurorul va decide ce măsuri restrictive se impun în continuare.

 

Atletă de mare perspectivă. „Lucram împreună de 2-3 ani şi ne pregăteam deja pentru marea performanţă...”

Fata în vârstă de 12 ani practica atletism de performanţă, iar ieri dimineaţă ieşise la antrenament, la alergare, cu încă două fete. Cele două fete sunt martore directe la accident. Practic, Albertina s-a angajat în traversare prima, iar celelalte două fete imediat după ea.

Albertina Rusu era eleva profesorului Silviu Casandra, fiind legitimată la CSM Suceava.

Fata era campioană naţională cu echipa la cros, la categoria juniori III.

Antrenorul Silviu Casandra era şi el în stare de şoc după primirea veştii:„Era o fată foarte muncitoare, de mare perspectivă. Lucram împreună de 2-3 ani şi ne pregăteam deja pentru marea performanţă... era un copil muncitor şi cu mare caracter”.

 

Se pregătea pentru un concurs de alergare montană

El a relatat că fata se pregătea acasă, la Ilişeşti, pentru un concurs de alergare montană ce va avea loc pe 4 august, la Câmpulung Moldovenesc.

Albertina alerga pe drumuri secundare din sat împreună cu încă două fete, pentru a se antrena. La ora tragediei ele terminaseră alergarea şi mergeau spre casele lor. Pentru a ajunge acasă, fata a avut de traversat DN 17. Din păcate, pe drumul care leagă Suceava de Ardeal traversarea pe o trecere de pietoni este o adevărată aventură periculoasă. Este foarte păcat de această viaţa pierdută atât de timpuriu şi în condiţii atât de tragice. Sigur că nimeni nu a dorit să se întâmple asta şi toţi cei implicaţi au de suferit, însă cert este că e nevoie de mai multă atenţie şi prudenţă în trafic pentru a nu se ajunge la astfel de tragedii, care distrug şi marchează pe viaţă familii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fată de 12 ani, accidentată mortal pe trecerea de pietoni. Autorul, Valerian Solovăstru, şef în cadrul Direcţiei Silvice, reţinut pentru ucidere din culpă.
 Vizualizări articol: 11297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.57/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.6 din 7 voturi
Fată de 12 ani, accidentată mortal pe trecerea de pietoni. Autorul, Valerian Solovăstru, şef în cadrul Direcţiei Silvice, reţinut pentru ucidere din culpă4.657

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei