Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 171 (6881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Elogiu

Tânără arhitectă din judeţ, răsplătită cu premiul Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
O tânără de 26 de ani, din judeţul Suceava, proaspăt absolventă de Arhitectură, a fost distinsă cu premiul de excelenţă din partea Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici (RIBA), premiu menit să elogieze talentul studenţilor viitori arhitecţi.
Ruxandra Maszni a fost recompensată în cadrul ceremoniei de la sfârşitul anului academic de către Dominic Gaunt, preşedintele filialei RIBA Hampshire, reprezentată de aproape 900 de arhitecţi, care acordă această distincţie anual, unui singur absolvent de Arhitectură din regiunea Hampshire.
Ruxandra a studiat la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava şi la Colegiul Richmond upon Thames (Londra, Anglia). A continuat cu arhitectura la Universitatea Brighton tot din Marea Britanie, iar studiile de master le-a urmat la Universitatea Portsmouth. În Marea Britanie, calificarea de arhitect se obţine după cel puţin şapte ani de şcolarizare.
La Portsmouth, Ruxandra a studiat alături Ani Hadzhipetrova, câştigătoare a unui premiu din partea Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici Hampshire în 2017.
„De 50 de ani, distincţiile şi premiile Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici au sprijinit şi recompensat arhitectura de calitate din Marea Britanie şi din întreaga lume, indiferent de forma, dimensiunea sau bugetul acesteia. Proiectele reuşite reflectă schimbările şi elementele inovatoare din arhitectură, dar, în esenţă, sunt expresia responsabilităţii pentru proiectarea şi realizarea de clădiri şi spaţii menite să îmbunătăţească şi să sporească calitatea vieţii oamenilor”, arată Institutul Regal al Arhitecţilor Britanici.
 
Proiectul Ruxandrei
Juriul evaluator a fost impresionat de proiectul Ruxandrei, „The Birkenhead Festival City”, un studiu de doi ani asupra rolului luminilor colorate în spaţiile urbane şi cum pot acestea fi folosite pentru a putea conecta oraşele învecinate Liverpool şi Birkenhead.
„Întrebarea de la care am plecat a fost ce i-ar determina pe oameni să viziteze oraşul Birkenhead, când oraşul Liverpool are destule locuri pentru a-i satisface? Scopul a fost să scot în evidenţă culturile ambelor oraşe şi, pentru Birkenhead, să creez locuri de muncă şi infrastructură”, a arătat Ruxandra.
„Festival City”, proiectat de Ruxandra pentru revitalizarea oraşului Birkenhead și conectarea lui cu Liverpool, se află în sens opus centrului oraşului Liverpool de pe coasta Mersey, în jurul unei reţele de docuri.
Ruxandra a proiectat o serie de construcţii uşoare, temporare, foarte atractive din punct de vedere al formelor şi amplasării lor, colorat iluminate, care se reflectă şi care dau impresia că docurile sunt însufleţite, promiţând mister şi distracţie.
Dominic Gaunt a descris proiectul Ruxandrei ca fiind  “excepţional de minuţios. Nivelul detaliilor din fiecare punct al proiectului este impresionant”. 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânără arhitectă din judeţ, răsplătită cu premiul Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici.
 Vizualizări articol: 3401 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Tânără arhitectă din judeţ, răsplătită cu premiul Institutului Regal al Arhitecţilor Britanici5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei