Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 171 (6881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

De la bugetul local

Suplimentare de fonduri pentru unităţile de învăţământ din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Municipalitatea suceveană a decis să suplimenteze cu două milioane de lei fondurile alocate unităţilor de învăţământ din oraş, aceasta fiind cea mai importantă rectificare bugetară de anul acesta.

Valoarea totală a sumelor solicitate de conducerea unităţilor de învăţământ pentru diverse lucrări, pentru care s-a făcut o redistribuire de fonduri la nivelul bugetului local, este de 1,96 de milioane de lei, dintre care 1,25 de milioane de lei merg pentru investiţii, 660.000 de lei pentru reparaţii, iar diferenţa este destinată cheltuielilor de funcţionare.

„Este prima rectificare bugetară mai importantă din acest an, iar cei mai mulţi bani merg către învăţământ, pentru că acum este perioada în care se pot executa lucrări în unităţile de învăţământ”, a explicat viceprimarul Lucian Harşovschi, care a iniţiat proiectul de hotărâre aprobat de consilierii locali.

Cea mai mare sumă alocată – 700.000 de lei - a fost pentru Colegiul Naţional „Petru Muşat”, pentru reparaţii capitale centrală termică şi realizarea termosistemului căminului nr. 4.

O sumă consistentă, de 450.000 de lei, a fost alocată Liceului cu Program Sportiv, pentru reparaţii generale la instalaţia termică şi anveloparea faţadei sălii de sport.

La Şcoala Gimnazială Nr. 7 s-au alocat 200.000 de lei pentru reparaţii curente, sume mai mici fiind alocate către „Jean Bart” - 80.000 de lei, „Ion Creangă” - 100.000 de lei, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” - 50.000 de lei, Liceul „Dimitrie Cantemir” - 60.000 de lei, la Şc. Nr. 4 – 50.000 de lei, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” - 100.000 de lei, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” - 40.000 de lei.

„Şcolile din municipiul Suceava arată bine, sunt dotate, iar an de an facem astfel de investiţii în viitorul copiilor noştri, acum fiind o perioadă în care, până la începerea şcolii, se poate lucra”, a adăugat viceprimarul Lucian Harşovschi.

Unităţile de învăţământ au la dispoziţie mai puţin de o lună şi jumătate pentru a efectua lucrările de reparaţii pentru care au fost bugetate acum fondurile necesare, noul an şcolar urmând să înceapă pe 10 septembrie. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Suplimentare de fonduri pentru unităţile de învăţământ din Suceava.
 Vizualizări articol: 1687 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Suplimentare de fonduri pentru unităţile de învăţământ din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei