Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 171 (6881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Activități

Programul „Eradicare a sărăciei prin educație”, la Centrul de zi Baia

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Copiii de la Centrul de zi din comuna Baia înscriși în programul „Eradicare a sărăciei prin educație” au participat la câteva ateliere de pictură, pentru a înțelege că anii copilăriei ar trebui trăiți doar cu zâmbete și voie bună, fără a simți povara dificultăților materiale. Au ales culoarea care le inspiră această stare și au aplicat-o pe propriile palme, apoi au desenat pe fiecare degețel câte o față zâmbitoare pentru fiecare motiv de bucurie la care s-au gândit. Instructorii care au lucrat cu acești copii au spus că scopul acțiunii a fost acela de a-i face pe aceștia să înțeleagă faptul că „fericirea depinde ei, iar în fiecare zi pot găsi cel puțin un motiv de bucurie”. În anul 2010, ca răspuns la nevoia de educaţie specială şi recuperare din judeţul Suceava, Fundația FARA a înfiinţat Centrul de zi din comuna Baia, care s-a extins ulterior şi în Fălticeni. În anul 2011, Centrul pentru copii cu tulburări de spectru autist a fost deschis în municipiul Suceava, iar în 2014 s-a extins, devenind Centrul de zi de recuperare „Emanuel”. Din anul 2007, peste 200 de copii cu nevoi speciale şi familiile lor au beneficiat de serviciile oferite de FARA. În cadrul comunităţii, toate cele trei proiecte existente oferă modele de bună practică prin serviciile oferite şi prin rezultatele obţinute. „Promovăm integrarea socială prin susţinerea copiilor în a-şi atinge potenţialul maxim şi oferim suport şi îndrumare familiilor lor”, sunt de părere terapeuții.

 

Jucării din materiale reciclabile

Pentru părinții preocupați de ocrotirea mediului înconjurător, dar și pentru a petrece timp de calitate cu cei mici, terapeuții Centrului Emanuel din municipiul Suceava au pus la dispoziția acestora câteva idei educative și inedite de jucării din materiale reciclabile. „Din lucruri pe care aruncându-le poluăm Pământul (cofraje de ouă, hârtie, sticle de plastic, șervețele de masă etc.) minţi ingenioase şi inimi curate pot face minuni. Copilul de azi care cunoaşte valoarea unei bucăţi de hârtie, a unei sticle sau a unui recipient din material plastic va fi adultul de mâine care va şti să utilizeze raţional fiecare lucru. Nu necesită mult timp, iar distracția este garantată”, au spus terapeuții. Copiii cu tulburări din spectru autist au o şansă reală de recuperare şi integrare socială, atunci când sunt incluşi în programe recuperatorii timpurii, iar numărul ridicat al acestora i-a determinat pe reprezentanții Fundației FARA să dezvolte servicii destinate ameliorării calităţii vieţii atât a celor mici, cât şi a familiilor lor. „Până în anul 2014, peste 20 de copii diagnosticați cu tulburare de spectru autist au fost integrați în grădiniță sau școală. Treptat, din cauza nevoii crescute de intervenție pentru recuperarea copiilor cu nevoi speciale, centrul și-a mărit capacitatea și oferă în prezent servicii destinate nu doar copiilor cu tulburări de spectru autist, ci și celor ce suferă de alte afecțiuni”, au completat specialiștii de la FARA.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Programul „Eradicare a sărăciei prin educație”, la Centrul de zi Baia.
 Vizualizări articol: 1059 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Programul „Eradicare a sărăciei prin educație”, la Centrul de zi Baia0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei