Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 171 (6881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Curs intensiv

Cei mai buni elevi din ţară la astronomie şi astrofizică se pregătesc la Vatra Dornei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Spuma” elevilor la astronomie şi astrofizică, care vor reprezenta România la următoarele ediţii ale olimpiadelor internaţionale din domeniu, va fi pregătită la Vatra Dornei.

Instruirea loturilor naţionale se desfăşoară în perioada 1 - 10 august, la Centrul pentru Pregătire Continuă din Vatra Dornei al Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV).

Este cel de-al cincilea an consecutiv în care cursurile de pregătire pentru elevii din loturile naţionale sunt susţinute la Suceava, organizatorii menţionând că oaspeţii vor găsi aici logistica şi dotările de care au nevoie, implicare şi profesionalism.

„Elevii vor fi îndrumaţi de oameni foarte bine pregătiţi, profesori din judeţ şi din ţară, universitari, reprezentanţi din partea Ministerului Educaţiei. Avem sprijinul Universităţii, elevii vor sta cazaţi în centrul USV de la Vatra Dornei, iar pe 6 august vom veni la Suceava, la Observatorul Astronomic pentru altă serie de cursuri”, a menţionat insp. dr. Petru Crăciun, coordonator din punct de vedere organizatoric. La Vatra Dornei vor fi prezenţi şi prof. Sorin Trocaru, inspector general în cadrul Ministerului Educaţiei, prof. Dana Naghi, Ministerul Educaţiei, dar şi un student al Universităţii din Harvard, Statele Unite ale Americii, Radu Andrei.

La Vatra Dornei, profesorii vor susţine cursuri zilnice cu olimpicii, vor rezolva alături de elevi probleme specifice celor două competiţii, iar în fiecare seară se organizează program de observaţii la Aerodromul Floreni.

Programul este organizat şi cu sprijinul Ministerului Educaţiei, al Inspectoratului Şcolar Suceava şi al Societăţii Ştiinţifice „Cygnus”  UNESCO.

 

Elevii sunt pregătiţi pentru China şi Sri Lanka

Elevii care vin la cursul intensiv de pregătire de la Vatra Dornei vor reprezenta România la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Sri Lanka (Colombo), din luna octombrie, cât şi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, din China (Beijing), din luna noiembrie 2018.

La pregătire vor participa şi doi elevi ai Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, David Corneliu Turturean şi Paul Florin Rebenciuc.

David va participa atât la Olimpiada de Astronomie, din octombrie, cât şi la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, din luna noiembrie, mult mai amplă ca număr de participanţi şi dificultate.

De partea cealaltă, Paul Florin Rebenciuc va face parte din lotul naţional al Olimpiadei de Astronomie şi Astrofizică, din China. Cei doi ştefanişti sunt pregătiţi la fizică de către profesorul Sorin Golda, urmând şi cursurile cercului de astronomie şi astrofizică, susţinute de prof. dr. Petru Crăciun, la Palatul Copiilor Suceava.

Performanţele internaţionale ale celor doi ştefanişti încep încă din 2016, când datorită lor România s-a remarcat la Olimpiada Internaţională de Astronomie din Bulgaria.

Paul Florin Rebenciuc, pe atunci elev în primul an de liceu, a cucerit medalia de aur şi premiul I absolut, cu cel mai mare punctaj din competiţie la secţiunea Juniori. Colegul său David Turturean, care era în clasa a VIII-a, şi-a adjudecat bronzul, cu toate că a fost unul dintre cei mai mici competitori.

În 2017, Paul Florin Rebenciuc s-a calificat la Internaţionala de Astronomie şi Astrofizică din Thailanda şi la cea de Astronomie din China, de unde s-a întors cu două medalii de bronz. Şi David a făcut parte din lotul naţional la competiţia din China.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Cei mai buni elevi din ţară la astronomie şi astrofizică se pregătesc la Vatra Dornei.
 Vizualizări articol: 1535 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cei mai buni elevi din ţară la astronomie şi astrofizică se pregătesc la Vatra Dornei0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei