Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 171 (6881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Idei

Studenți din Suceava și Iași au propus soluții pentru revitalizarea turismului la Cacica

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Studenți ai Universității „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) și de la Facultatea de Arhitectură a Universității Tehnice „Gheorghe Asachi” Iași, în colaborare cu profesori și arhitecți, au propus o serie de soluții și idei pentru revitalizarea turismului din zonă.

Activitățile au făcut parte din cadrul Școlii de Vară „Dezvoltarea Competențelor Antreprenoriale” - Atelierele „Cacica: Oameni și Sare”, din perioada 18- 19 iulie, organizate de Centrul de Cercetare și Resurse în Turism (CERC Turism) al Facultății de Științe Economice și Administrație Publică (USV).

Zonele de interes au fost clădirile vechi ale Salinei Cacica, Cimitirul vechi, Poteca „Oameni și Sare”.

„Pe parcursul a două zile a fost realizată analiza situației existente, au fost formulate propuneri de optimizare a resurselor de patrimoniu și turism din zonă și au fost realizate activități aplicative în teren”, a transmis conf. univ. dr. Carmen Chașovschi - CERC Turism.

De asemenea, studenții de la Facultatea de Arhitectură din Iași, în colaborare cu profesorii de la aceeași facultate și cu arhitecți de la OAR Filiala Nord-Est, au elaborat propuneri de arhitectură pentru clădirile vechi ale salinei și pentru spațiul verde din proximitatea salinei (bănci și spații interactive, neinvazive, panouri de informare și interpretare). Studenții din grupa de patrimoniu au investigat, utilizând tehnici antropologice, relația comunității cu casele tradiționale, cu vechiul cimitir, în care încă mai există monumente funerare ale primilor coloniști germani și poloni. De asemenea, au fost continuate intervențiile de conservare și reabilitare a monumentelor, demarate anul trecut.

Studenții de la atelierele de turism, sănătate și industrii creative au venit cu propuneri de programe gastronomice, propuneri de suveniruri și activități în natură, compatibile cu resursele comunității.

Rezultatele au fost prezentate în ultima zi la Primăria Cacica, edițiile viitoare ale școlii de vară urmând să propună implementarea acestora. 

„Partenerii care s-au alăturat atelierelor sunt instituții și ONG-uri care au o viziune comună asupra posibilităților de dezvoltare a zonei, printr-un turism cultural și orientat spre natură, care să pună în valoare și să exploateze înțelept resursele existente. Aceștia sunt: OAR Filiala Nord-Est, Muzeul Satului Bucovinean, iaBucovina, Asociația pentru Turism Bucovina, ADER, Universitatea din Sudbury, Canada, Dom Polski Cacica, Parohia Romano-Catolică Cacica, Liceul Tehnologic <Nicanor Moroșa> Pârteștii de Jos.

Cele cinci teme abordate au fost Turism și activități recreative, Turism și patrimoniu, Industrii creative, Antreprenoriat și sănătate și Antreprenoriat local și resurse locale”, a mai arătat conf. univ. dr. Carmen Chașovschi.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenți din Suceava și Iași au propus soluții pentru revitalizarea turismului la Cacica.
 Vizualizări articol: 1795 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Studenți din Suceava și Iași au propus soluții pentru revitalizarea turismului la Cacica5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei