Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 171 (6881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Consecinţe

Poliţistul lovit cu maşina de un contrabandist are un picior imobilizat şi are nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţistul de frontieră lovit intenţionat cu maşina de un contrabandist de ţigări, în timp ce omul legii încerca să-l oprească, are leziuni serioase la piciorul stâng, care necesită cel puţin 45 de zile de îngrijiri medicale. Acestea sunt concluziile preliminare ale medicilor, care mai pot suferi modificări, în funcţie de cum vor evolua leziunile şi dacă va fi nevoie de o intervenţie chirurgicală. Agentul-şef adjunct Andrei Ţibulea, de la Sectorul de Poliţie de Frontieră Brodina, a suferit fractură de peroneu şi un traumatism sever de gambă. El are piciorul imobilizat într-o orteză şi în funcţie de cum va evolua fractura se va decide dacă este nevoie sau nu de operaţie. Cert este că poliţistul în vârstă de 32 de ani a suferit o traumă foarte serioasă, care îl ţine departe de locul de muncă şi îl obligă să facă naveta prin spitale.  

 

Grava faptă de ultraj, care putea lua conotaţii şi mai grave, s-a petrecut pe 6 iulie.

Potrivit celor afirmate de ofiţerul pentru relaţii publice de la Poliţia de Frontieră Suceava, comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, vineri, 6 iulie, în jurul orei 20.00, un echipaj de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Brodina care se afla pe timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii de frontieră Paltin, în comuna Brodina, a efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism marca Jaguar înmatriculat în Marea Britanie. Conducătorul maşinii a ignorat semnalele poliţiştilor de frontieră, mai mult, în încercarea de a scăpa, şi-a continuat deplasarea spre agentul de poliţie. Acesta a evitat un impact frontal în ultimul moment, sărind din faţa maşinii, fără a-şi mai putea feri şi piciorul stâng.

Poliţistul de frontieră a fost transportat cu o ambulanţă la Spitalul Municipal Rădăuţi, iniţial fiind diagnosticat cu „contuzie treime inferioară gamba stângă cu hematom” şi fiind transferat la Spitalul Judeţean Suceava, pentru investigaţii suplimentare, ocazie cu care a fost diagnosticată şi fractura.

 

Un Jaguar „nervos”, incendiat la puţin timp după accidentarea poliţistului 

După ce a accidentat poliţistul, şoferul fugar a dat foc Jaguarului pe un drum forestier din Ulma, iar în interiorul acestuia au fost descoperite mai multe pachete cu ţigări incendiate.

Autoturismul Jaguar care a dat peste poliţist are motor de peste 4.000 de cc şi 300 de cai putere. Maşina nu avea documente legale pentru a circula în România.

De subliniat şi faptul că poliţistul a sărit pur şi simplu din faţa maşinii Jaguar, iar dacă nu ar fi reuşit se putea ajunge şi la consecinţe tragice.

Poliţişti de frontieră de la Brodina au fost în mai multe situaţii aproape de a fi loviţi de maşini ale contrabandiştilor. Practic, ce s-a întâmplat în cazul agentului Ţibulea este aproape inevitabil. Miza mare a afacerilor cu ţigări de contrabandă îi face pe contrabandişti disperaţi şi dispuşi să-şi sume riscuri imense.  

 

Şir de infracţiuni şi două mandate de arestare pe numele celui acuzat că s-a aflat la volan

Din cercetările ulterioare a rezultat că la volan s-a aflat George Mihai Balan, în vârstă de 23 de ani, din Straja, o mai veche cunoştinţă a poliţiştilor de frontieră de la Brodina.

Tânărul a fost pus sub acuzare pentru comiterea infracţiunilor de ultraj, vătămare corporală, contrabandă şi alte infracţiuni din sfera rutieră. El a fost arestat preventiv pentru 30 de zile de Judecătoria Rădăuţi, decizie menţinută şi de Tribunalul Suceava.

Mai mult, acelaşi inculpat a fost arestat preventiv, vinerea trecută, de Curtea de Apel Suceava şi într-un al doilea dosar. Este vorba de dosarul de contrabandă privind un grup organizat, împotriva căruia au acţionat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Crimă Organizată şi Terorism Suceava.

În acest al doilea dosar Balan este pus sub acuzare pentru constituire de grup infracţional organizat şi contrabandă.

Inculpatul se bucură de prezumţia de nevinovăţie până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Poliţistul lovit cu maşina de un contrabandist are un picior imobilizat şi are nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale.
 Vizualizări articol: 2662 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 2 voturi
Poliţistul lovit cu maşina de un contrabandist are un picior imobilizat şi are nevoie de 45 de zile de îngrijiri medicale4.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei