Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 1 aug 2018 - Anul XXIII, nr. 171 (6881)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri severe

Micul trafic de frontieră cu furaje, suspendat la punctele de graniţă cu Ucraina

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Prefectural a aprobat, ieri, planul de măsuri pentru prevenirea şi controlul pestei porcine africane (PPA) pe teritoriul judeţului Suceava, conform căruia instituţiile din cadrul Centrului de Combatere a Bolilor vor realiza informările către populaţie, referitoare la evoluţia pestei porcine africane şi activităţile ce sunt necesare a fi desfăşurate pentru limitarea răspândirii virusului. În cadrul măsurilor de prevenire a apariţiei bolii, Direcţia Sanitar Veterinară, Poliţia de Frontieră şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie trebuie să ia toate măsurile necesare pentru stoparea micului trafic de frontieră cu furaje aduse din Ucraina. Şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Suceava, dr. Dan Corneanu, a declarat că toate furajele transportate cu mijloace de transport în comun, cu autoturismul sau cu duba vor fi confiscate şi distruse. ”Se aplică acelaşi regim ca la carne şi la produsele din carne”, a spus dr. Corneanu, care a precizat că măsura nu se aplică transporturilor autorizate de furaje, efectuate cu tiruri, însoţite de toate documentele necesare.

În Punctul de Trecere a Frontierei Siret, permanenţa este asigurată prin personalul propriu al DSV.

În şedinţa de ieri a Colegiului Prefectural, dr. Corneanu a reamintit că cele 10 târguri de animale din judeţ, de la Milişăuţi, Udeşti, Gura Humorului, Boroaia, Arbore, Vereşti, Moldoviţa, Dolhasca, Liteni şi Bogdăneşti, au fost închise pe durată nedeterminată, iar pentru alte nouă târguri, neautorizate sanitar-veterinar, de la Rădăuţi, Vicovu de Sus, Marginea, Dărmăneşti, Comăneşti, Vultureşti, Zvoriştea, Mălini şi Suceava, au fost notificate primăriile că activitatea de comercializare a animalelor este strict interzisă.

 

Porcinele transportate fără avizul medicului veterinar se confiscă, se ucid, iar cadavrele se distrug

Totodată, şeful DSV a afirmat că, dacă la controalele de săptămâna trecută cei care au efectuat transporturi neautorizate de porci au scăpat doar cu amendă şi avertisment, începând din această săptămână, dacă la raziile periodice se descoperă animale transportate fără avizul medicului veterinar, acestea se reţin, se ucid şi cadavrele se distrug.

Dr. Corneanu a mai spus că atât proprietarii fermelor de porci, cât şi administratorii fondurilor de vânătoare au fost instruiţi de veterinari în privinţa măsurilor de prevenire a apariţiei PPA şi că cei în drept continuă supravegherea activă şi pasivă a efectivelor de porci şi de porci mistreţi de pe raza judeţului.

În privinţa mistreţilor, care reprezintă cel mai mare risc în apariţia bolii, şeful Poliţiei de Frontieră, comisar-şef Călin Cezar Ciorteanu, a declarat că pe timp de noapte se desfăşoară misiuni de patrulare cu aparatură de termoviziune „în vederea identificării pătrunderii porcilor mistreţi de pe teritoriul Ucrainei şi Republicii Moldova”. De asemenea, „s-au luat măsuri corespunzătoare pentru ca nici un sortiment de carne, produse din carne provenite de la mistreţi, furaje recoltate de pe fondul de vânătoare sau alte deşeuri care pot transmite pesta porcină să nu intre în ţară”.

La această oră, în România focare de PPA au fost confirmate în judeţele Tulcea, Constanţa, Brăila, Ialomiţa, Călăraşi, Satu Mare, Bihor, Sălaj şi Galaţi. Aceste judeţe au restricţii majore, cu suspendarea comerţului intracomunitar. Subliniem că orice suspiciune de boală trebuie anunţată imediat medicului veterinar de liberă practică concesionar sau altor autorităţi. Toate animalele suspecte trebuie sacrificate şi neutralizate, iar proprietarii vor fi despăgubiţi de stat, în condiţiile legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Micul trafic de frontieră cu furaje, suspendat la punctele de graniţă cu Ucraina.
 Vizualizări articol: 1469 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Micul trafic de frontieră cu furaje, suspendat la punctele de graniţă cu Ucraina0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei