Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 125 (6835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Manifestare

Peste 500 de copii au fost prezenţi la Băneşti la acţiunea „Astăzi e ziua mea!”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” din Băneşti a fost luată cu asalt de peste 500 de copii care au participat vineri, 1 iunie, la proiectul intitulat simbolic „Astăzi e ziua mea!”, manifestare ajunsă la cea de-a VI-a ediţie. Cu acest prilej s-au organizat mai multe acţiuni sportive şi culturale.

Manifestarea a început în jurul orei 09.00 cu proba sportivă „Cupa Recolta” la fotbal, competiție care s-a adresat elevilor din învățământul gimnazial. Proba a atras mai multe echipe de fotbal din județele Botoșani și Suceava. S-au aliniat la start echipele Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" Bănești, Școala Gimnazială "Aurelian Stanciu" Salcea, Liceul Tehnologic Plopenii Mari – Ungureni (Botoșani), Şcoala Gimnazială "Ion Creangă" Suceava, Şcoala Gimnazială Veresti, Şcoala Gimnazială Mitocu Dragomirnei, Liceul Tehnologic "Mihai Eminescu" Dumbrăveni, Liceul Tehnologic "Iorgu Vîrnav Liteanu" – Liteni. Clasamentul competiției: fotbal masculin: locul I – Liceul Tehnologic "Mihai Eminescu" Dumbrăveni, locul al II-lea – Școala Gimnazială "Mihai Eminescu" Bănești, locul al III-lea - Liceul Tehnologic Plopenii Mari – Ungureni (Botoșani). La fotbal feminin, competiția a fost câștigată de elevele Liceului Tehnologic "Iorgu Vîrnav Liteanu" – Liteni. Pe locul al II-lea s-a clasat echipa Școlii Gimnaziale Verești, iar locul al III-lea a fost împărțit de echipele școlilor din Dumbrăveni și Bănești.

Nici rugby-ul nu a lipsit din program, la Băneşti disputându-se prima ediție a „Cupei Recolta” la rugby. Sosite după o competiție dificilă, turneul "Viorel și Mitică Negru", desfășurat la Udești, și-au demostrat abilitățile echipele de U8 alcătuite din elevi ai Școlii Gimnaziale "Cristofor Simionescu" Plopeni și ai Școlii Primare nr. 1 Stamate (campioană regională), de U10 alcătuită din elevi ai Școlii Gimnaziale "Mihai Eminescu" Bănești și ai Școlii Gimnaziale "Aurelian Stanciu" Salcea (vicecampioană regională) și U12 alcătuită din elevi ai Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu Bănești și CSM Suceava (medaliată cu bronz la categoria de vârstă). Cel mai bun jucător a fost, la U8, Rowan Plaggenmarsch (olandezul zburător), Laurenţiu Roșu, la U10, și Denis Burlacu, la U12. Cea mai tânără jucătoare a fost desemnată Giulia Boinceanu. Competiția nu se putea desfășura fără aportul arbitrului-profesor Maricel Crețuleac și fără contribuția deosebită a lui Vasile Conachi, îndrumătorul copiilor.


Secţiunea folclorică a adus pe scenă tinere talente

Cea de-a doua activitate, partea folclorică a proiectului educațional, a fost dedicată festivalului-concurs ,,La Fântâna Dorului”, unde au participat tinere talente din comuna Fântânele, dar și tineri interpreți de muzică populară din alte zone din județele Suceava şi Botoșani.

Trofeul Festivalului a fost câștigat de către Denisa Nichiforescu, elevă a Școlii Gimnaziale “Ion Creangă”, Suceava. Premiul I a fost acordat lui Dascălu Cristian, Pitariu Lavinia, Sarafim Narcis, premiul II a revenit lui Aicoboaie Ana-Maria, Isăcescu Cosmina, Flutur Denisa, în timp ce premiul III a fost câştigat de Seciu Antonia, Creţu Marta şi Prindi Claudia.

Ziua de sărbătoare a continuat cu programe artistice susținute de "Taraful condus de Iulian Aghinițăi", "Fanfara din Stamate" condusă de Vasile Leontică, urmat de un moment folcloric oferit de Nicoleta Cojocaru, cunoscută interpretă de muzică populară, realizatoare şi prezentatoare a emisiunii "Un cântec în dar" de la Televiziunea Plus Suceava.

„Acest proiect educațional aduce, de fiecare dată, tuturor celor care se adună în parcul Şcolii Gimnaziale <Mihai Eminescu> motive de satisfacție și bucurie, prin ineditul și varietatea activităților desfășurate. De asemenea, activitatea aceasta nu se putea desfășura fără contribuția unor oameni de suflet, precum NG Grupul de Securitate Suceava, cei care au contribuit la acordarea premiilor. Nu se putea desfășura, de asemenea, fără partenerii tradiționali (Direcția Județeană de Sport și Tineret Suceava, Asociația Județeană de Fotbal Suceava). De asemenea, oamenii din umbră, colegii din cancelarie, au contribuit la o bună realizare a proiectului. Încercăm să promovăm sportul și iată că avem și rezultate, să promovăm folclorul chiar de ziua lor, a copiilor”, a declarat Silviu Mihai, directorul Şcolii Gimnaziale „Mihai Eminescu” Băneşti.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 500 de copii au fost prezenţi la Băneşti la acţiunea „Astăzi e ziua mea!”.
 Vizualizări articol: 1639 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Peste 500 de copii au fost prezenţi la Băneşti la acţiunea „Astăzi e ziua mea!”5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei