Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 125 (6835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Lipsă de viziune

Deputatul Ioan Balan este intrigat că actualul Guvern nu foloseşte fonduri europene pentru a finanţa programul naţional privind alimentarea cu gaze naturale

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan şi-a exprimat revolta vizavi de faptul că reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice nu folosesc bani din fonduri europene nerambursabile pentru a asigura alimentarea cu gaze naturale a localităţilor din România. Acest subiect este de actualitate, în contextul în care preţul lemnelor de foc a crescut extrem de mult în ultima perioadă, iar cetăţenii se confruntă cu probleme privind încălzirea locuinţelor.

„Elaborarea unui program naţional privind alimentarea cu gaze naturale a localităţilor din România are la bază similaritatea cu Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), care prevede printre altele ca investiţiile (reţelele de gaze) să rămână în proprietatea unităţilor administrativ teritoriale, iar acestea să găsească ulterior un operator care să furnizeze gaze naturale în reţele. Apreciez faptul că Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice intenţionează să aducă un spor de modernizare în viaţa comunităţilor locale, însă trebuie să vă spun că mai multe aspecte ale acestui proiect îmi ridică mari semne de întrebare cu privire la fezabilitatea acestui program, chiar pentru localităţile rurale, unde trăiesc comunităţile care au cea mai mare nevoie de un asemenea program”, a precizat Ioan Balan.

Deputatul sucevean a amintit că prin Legea nr. 2/2018 privind bugetul de stat al României pentru anul 2018 nu s-au prevăzut credite bugetare suficiente nici măcar pentru asigurarea unei finanţări corespunzătoare pentru Programul Naţional de Dezvoltare Locală. Pe această linie vin şi câteva din întrebările adresate lui Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

„Vă solicit să precizaţi cum intenţionaţi să finanţaţi programul naţional privind alimentarea cu gaze naturale, ştiindu-se că asemenea investiţii sunt extrem de costisitoare. Intenţionaţi să transferaţi povara financiară a programului tot pe seama bugetelor locale? Având în vedere faptul că performanţele Ministerului Fondurilor Europene sunt extrem de modeste şi că peste 27 de miliarde de euro din fondurile europene nerambursabile se află încă la dispoziţia României, în cadrul de programare bugetară 2014-2020, vă solicit să precizaţi de ce nu utilizaţi fondurile nerambursabile pentru a finanţa acest program”, l-a întrebat Ioan Balan pe ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice.

De asemenea, lui Paul Stănescu i se mai cere să arate modul în care va convinge sau stimula operatorii economici care distribuie gaze naturale în scopul interconectării reţelelor comunitare de gaze naturale.

„Se va implica MDRAP direct în negocierile cu marii operatori din sectorul gazelor naturale? Cine va asigura mentenanţa reţelelor comunitare de gaze naturale, din ce resurse financiare şi cum veţi rezolva problema dreptului de administrare sau problema dreptului de proprietate al acestora?”, sunt alte necunoscute la care Ioan Balan aşteaptă răspunsuri din partea ministerului de resort.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan este intrigat că actualul Guvern nu foloseşte fonduri europene pentru a finanţa programul naţional privind alimentarea cu gaze naturale.
 Vizualizări articol: 1286 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan este intrigat că actualul Guvern nu foloseşte fonduri europene pentru a finanţa programul naţional privind alimentarea cu gaze naturale1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei