Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 8 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 125 (6835)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Lucian AVRAMESCU

Lucian AVRAMESCU


Am o opinie, dar nu-s de acord cu ea!

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Am fost întrebat dacă, pe lângă preocupările legate de publicarea primului meu roman, am şi un punct de vedere în legătură cu ce se petrece acum în ţară. Ce credeţi despre mitingul PSD-ALDE şi mitingul celor care protestează împotriva Guvernului, ambele programate în Piaţa Victoriei, în aceeaşi zi şi cam la aceeaşi oră? Mă întreabă un tânăr.

Ştii, zic, bancul cu ăla care-i întrebat dacă are un punct de vedere? Am – a răspuns – dar nu-s de acord cu el! Cam aşa aş răspunde şi eu. M-am săturat să am puncte de vedere cu care să fie de acord cei mai mulţi, dar să nu se petreacă nimic. Mai bine să nu fiu de acord cu mine din start. Ce pot să spun e că orice miting şi contramiting, puse în aceeaşi oală, dau rău şi se lasă uneori ca la mineriade, cu oase rupte şi sânge. Eu i-aş sfătui şi pe unii, şi pe alţii să stea acasă în ziua respectivă. Puterea are puterea. Dragnea e şeful Parlamentului, e şeful Guvernului, că doar n-o fi madam Viorica. Vrea şi DNA-ul? Să-l ia, că oricum în ţara asta totul e politic. Să se pună interimar în locul L.C. Kovesi şi are tot. Se opune Iohannis? Să-l suspende, că poate, ce mare brânză! Se poate rezolva totul în cancelarii, vile de protocol şi palate, cu majorităţi, fiindcă PSD are aşa ceva, şi dacă vrea mai adună. Parlamentarii de la Băsescu, aflu, au trecut la PSD. Ei, na! Păi eu îi ştiam acolo de la început. L-aş sfătui pe domnul Dragnea, care, fireşte, mi-e antipatic, să ia aminte cu ce s-a ales domnul Iliescu din contramanifestaţia din aceeaşi Piaţă a Victoriei, atunci, la începuturi? Cu ce s-a ales din Mineriade? Cu puterea! – mi se poate răspunde, ironic. Dar nici ea nu durează. Iar dacă durează, sfârşeşte urât de tot.

Eu zic să adune Parlamentul, unde şi liberalii sunt, mulţi dintre ei, pesedişti, şi să-i dea afară pe  Kovesi, pe Iohannis, pe oricine. Ce  miting?! Cineva mi-a scris pe Facebook în dimineaţa asta că ăia de la ”rezist” sunt câţiva aurolaci. Îi spulberă PSD-ul! Păi tocmai de aia să nu facă miting. Dacă-s ”aurolaci”, acţionează inconştient. Dacă sunt puţini, vor fi striviţi şi e păcat de firma ”social-democrată” să calce în picioare oameni care au credinţele lor şi iluziile lor.

”Rezistenţilor” ce să le spun? Să stea şi ei acasă. Au dârdâit degeaba, în ger, aşa cum eu am scris degeaba. Sunt şi vor fi într-o zi urne de vot. Să meargă la vot, dacă va mai fi permis. Să nu-şi bage indiferenţa în urne. Votul n-a omorât pe nimeni, doar a ridicat pe culmi de putere pe cei care au vrut-o. Justiţia e un pericol pentru oamenii cu averi ai marilor birouri şi scaune? Să fim serioşi. Judecătorii i-au scăpat pe cei mai mulţi, iar unul cum ar fi Traian Băsescu zburdă prin televiziuni şi Parlament cu tone de dosare penale după el. Udrea a fost condamnată? Şi ce dacă?! E atât de bogată încât îşi poate cumpăra un post de ”primă doamnă” în Costa Rica. Nu mai e aşa arătoasă, că mai punea şi acolo de două portofolii ministeriale şi un loc de mâţă torcând pe fotoliul de lângă biroul cel mai înalt, cum scria o altă fostă mâţă de la Cotroceni.

Vă e frică de ceva? – am mai fost întrebat. În general de nimic. Mi-e greaţă de abuzuri, indiferent cine le face. Frică? Cred că nu ar fi confortabil ca toată puterea unei ţări să încapă, din nou, în pumnul unui singur individ. Acel individ există şi e foarte aproape de această tragică performanţă. Opoziţia, cea care să i se opună, nu există, aşa că... mi-e frică uneori pentru poporul român. Dar el a înţeles despre ce-i vorba. Nu trebuie dat afară, fiindcă a plecat şi pleacă singur.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Am o opinie, dar nu-s de acord cu ea!.
 Vizualizări articol: 5342 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Am o opinie, dar nu-s de acord cu ea!5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



Alte editoriale semnate de:
Tiberiu AVRAM
Tiberiu AVRAM
Sandrinio NEAGU
Sandrinio NEAGU
Adrian BOTEZATU
Adrian BOTEZATU
Sorin AVRAM
Sorin AVRAM
Lucian AVRAMESCU
Lucian AVRAMESCU
Ion CRISTOIU
Ion CRISTOIU
Adrian CIOROIANU
Adrian CIOROIANU
Cristian GHINEA
Cristian GHINEA
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Alina MUNGIU-PIPPIDI
Robert TURCESCU
Robert TURCESCU
Ioan T. MORAR
Ioan T. MORAR
Dan APOSTOL
Dan APOSTOL
Angela FURTUNĂ
Angela FURTUNĂ
Mircea VASILESCU
Mircea VASILESCU
Alex Leo ŞERBAN
Alex Leo ŞERBAN
Pavel LUCESCU
Pavel LUCESCU
Ion DRĂGUŞANUL
Ion DRĂGUŞANUL

 

 

 

RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei