Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 116 (6826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Proiecte

Un Centru Cultural şi un nou pod, două proiecte demarate în comuna Todireşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În comuna Todireşti urmează ca în scurt timp să înceapă construcţia unui Centru Cultural, realizat prin Compania Naţională de Investiţii (CNI). Discuţiile pentru realizarea acestui centru au început în urmă cu cinci ani de zile, modalitatea de documentare, aprobare şi realizare a proiectelor din partea CNI fiind laborioasă şi mai de durată. Compania amintită face parte dintr-o ramură a Ministerului Dezvoltării şi foloseşte fonduri din cadrul ministerului pentru realizarea căminelor culturale, a sălilor de sport şi a altor genuri de lucrări. În cadrul acestui proiect contestaţiile depuse la Consiliul Naţional de Soluţionare de la Bucureşti au fost deja soluţionate şi a fost declarată câştigătoare o asociere dintre două firme de construcţii din Bucureşti şi Craiova, împreună cu o firmă de proiectare. Proiectul se află în faza de finalizare şi în următoarele săptămâni vor demara lucrările de execuţie la acest centru cultural, în valoare de circa 5 milioane de lei.

„Proiectul reprezintă un centru de tip II, creat pentru localităţile cu o populaţie mai mare de 5.000 de locuitori, fiind destinat întregii populaţii din comună. În cadrul aceluiaşi spaţiu vor funcţiona Căminul Cultural, o bibliotecă şi un muzeu şi sperăm să-l finalizăm cât mai curând”, ne-a declarat Vasile Avram, primarul comunei Todireşti.

Conducerea Primăriei Todireşti a demarat un proiect pentru reabilitarea unui podeţ peste pârâul Ilişasca din satul Costâna, pentru ca localnicii să aibă acces la terenurile agricole din zonă. Proiectul se află în faza de proiectare, fiind trecut de faza de licitaţie, care a fost făcută în mod direct, simplificat, valoarea proiectului fiind de până la 100.000 de euro. Acel podeţ nu a fost reabilitat din anii ‘70 şi se află în prezent în stare de degradare. Proiectul va fi realizat din fonduri guvernamentale prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală 2 şi a fost deja aprobat.

”Proiectul este atribuit deja unei firme care a mai executat asemenea podeţe, având experienţe similare în domeniu. Contractul a fost încheiat conform Legii Achiziţiei Publice şi acum se lucrează la proiect, care este aproape gata, urmând a se trece la faza de execuţie”, a declarat Vasile Avram, primarul comunei Todireşti. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Un Centru Cultural şi un nou pod, două proiecte demarate în comuna Todireşti.
 Vizualizări articol: 1520 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Un Centru Cultural şi un nou pod, două proiecte demarate în comuna Todireşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei