Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 116 (6826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9753 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6364 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Emoții

Absolvenţii Colegiului „Petru Rareş” şi-au luat rămas bun de la anii de liceu

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Zi importantă pentru cei 279 de absolvenţi ai promoţiei 2018 de la Colegiul Naţional „Petru Rareş” Suceava, care joi, 24 mai, într-o atmosferă festivă, şi-au luat rămas bun de la cei patru ani de liceu. Ceremonia de absolvire a anilor petrecuți pe băncile liceului a avut loc în sala mare a Casei de Cultură, începând cu ora 15.00. Drumul absolvenților, presărat de satisfacţii, bucurii şi regrete, dezamăgiri şi reuşite a ajuns la finalul celor 4 ani, când fiecare dintre ei va păși pe drumul său în viață.”Am venit cu toții cu mare bucurie și emoții la această festivitate, pe care dorim să o transformăm într-o prețioasă amintire. Mândri suntem astăzi noi, profesorii, și dumneavoastră, părinții, pentru toți elevii care au absolvit acum liceul, pentru că au crescut în cunoaștere și au crescut și în ochii lor. Aveți în față tot ce poate fi mai valoros în școala noastră, niște tineri care sunt hotărâți să reușească în viață, să înfrunte realitatea și, astfel, istoria de 114 ani a liceului nostru îi va include și pe ei”, le-a transmis celor prezenți Anca Greculeac, directorul adjunct al Colegiului Național ”Petru Rareș”.

 

Diploma de Onoare  și Premiul ”Profesor Frieda Vigder”, distincții importante ale colegiului

Diploma de Onoare a Colegiului Național „Petru Rareş”, cea mai înaltă distincţie a instituţiei, a fost adjudecată de eleva Andra Tofan, şefă de promoţie cu media 10.00, aceasta remarcându-se printr-o bogată activitate școlară în timpul celor 4 ani. În cadrul ceremoniei de joi a fost acordat premiul „Profesor Frieda Vigder”, instituit în urmă cu şase ani de profesor Ica Manas, de la Case Western Reserve University din Cleveland, Ohio, SUA, în amintirea mătuşii sale Frieda Vigder, apreciat profesor de chimie al colegiului sucevean şi director al instituției de învățământ între anii 1957-1963. Premiul „Profesor Frieda Vigder” le-a revenit în acest an absolvenților Mihaela Croitoru și Beniamin Acălinei, pentru rezultatele obținute în cadrul colegiului.

 

Distincţii pentru cei mai merituoşi elevi ai generaţiei

În cadrul festivității, reprezentanții colegiului i-au premiat pe olimpicii naționali și internaționali din  cadrul anului școlar 2017-2018, începând cu Cornel Domniței- limba franceză, Diana Pîțîliga- filosofie, Ana Maria Țebrean- limba română, Andra Tofan- limba germană, Beniamin Acălinei- limba franceză. Totodată zeci de elevi din cele 9 clase a XII-a au fost invitaţi pe scenă de dascălii lor, în semn de recunoştinţă pentru premiile obţinute la concursurile şcolare, fiecare primind câte o diplomă de excelenţă. Premiile catedrei de limba română au mers către  Ana Maria Țebrean și Andreea Petrovici, cele ale catedrei de limbă engleză către Magda Odobescu, Matei Miron și Eliza Sălăgean. Au urmat diplome de excelență pentru Florea Alexandra- limba franceză, Andra Tofan- limba germană, Diana Strugariu- limba spaniolă, Diana Pîțîliga- socio-umane, filosofie, Vasile Coroamă- matematică, Mihaela Croitor- fizică, Maria Nenișcă- chimie, Mădălina Băbăianu- biologie, Agata Popescu- arte, Mădălina Nesciuc- istorie, Andra Tofan- geografie și premiul special arte, Loredana Biserica- educație fizică, precum și Cosmin Tanislas, informatică. Au mai fost premiați Tudor Andronic, Alexandru Hănțăscu, Ștefan Lovea și Andrei Ventuneac, pentru contribuția lor în inventică și inovație.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Absolvenţii Colegiului „Petru Rareş” şi-au luat rămas bun de la anii de liceu.
 Vizualizări articol: 2740 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.67/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.7 din 3 voturi
Absolvenţii Colegiului „Petru Rareş” şi-au luat rămas bun de la anii de liceu3.753

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei