Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 116 (6826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Măsuri de siguranţă

Aproape 25 de kilometri de parapet nou, pe drumurile naţionale din Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi a transmis că se lucrează intens la montarea de parapete metalice pe drumurile naţionale din judeţul Suceava, lucrările ample fiind începute din 2016 şi continuând şi în 2018. În total, cu tot ce se va lucra în acest an, se va ajunge la aproape 25 de kilometri de parapet metalic nou, care este montat pe porţiuni unde cel vechi era degradat ori în zone noi, în care s-a constatat că există risc şi este nevoie de parapet.

Monitorul de Suceava a semnalat la începutul acestei săptămâni că multe porţiuni de parapet de pe DN 17, dintre Ilişeşti şi Păltinoasa, sunt distruse. Este de remarcat că semnalul a fost perceput pozitiv şi s-a început montarea de parapet şi pe acest sector.

Conform datelor transmise de Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, în cursul anului 2016 a fost montat pe drumurile naţionale din judeţul Suceava parapet metalic pe o lungime de peste 4.800 de metri liniari, iar în anul 2017 pe o lungime de aproape 9.800 de metri liniari.

Pentru anul 2018 există cadru legal pentru montarea în judeţul Suceava a peste 9.000 de metri liniari de parapet, Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi aprovizionându-se deja cu aproape 4.000 de metri liniari de parapet.

„Precizăm că în ultimii doi ani au fost montate cele mai mari cantităţi de parapete metalice din ultimele trei decenii, reuşind astfel să asigurăm siguranţa participanţilor la traficul rutier pe majoritatea sectoarelor de drumuri naţionale”, se arată în răspunsul semnat de inginerul Mugurel Ovidiu Laicu, şeful Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi.

Progrese s-au făcut, nu spunem nu, însă cert este că mai sunt încă foarte multe porţiuni cu parapet degradat unde trebuie intervenit.

 

Întârzierile, puse pe seama asiguratorilor

După cum am arătat în cotidianul nostru de marţi, pe DN 17, care leagă Suceava de Ardeal, drumul pe care se moare cel mai mult în accidente în judeţul Suceava, pe sectorul Ilişeşti-Păltinoasa, în curbe periculoase, multe parapete mai sunt doar de decor. Acestea sunt îndoite ori rupte cu totul, clătinându-se la o simplă atingere.

Avariile au apărut în mare majoritate în urma unor accidente rutiere.
Cei de la Drumuri Naţionale au arătat că lucrările de reabilitare a DN 17 au fost încheiate în anul 2010, atunci fiind înlocuite toate parapetele metalice. De atunci, s-au petrecut zeci de accidente care au dus la avarierea parapetelor.

„Au fost foarte multe cazuri în care a trebuit să aşteptăm perioade foarte lungi de timp prezenţa asiguratorilor pentru a constata degradările produse ca urmare a accidentelor, ceea ce a prelungit intervenţia noastră. Numai pe baza documentelor întocmite de către asiguratori am putut achiziţiona materialele şi, apoi, efectua lucrările de reparaţii sau înlocuire a parapetelor degradate. Pe acest sector de drum, semnalat de dumneavoastră, avem parapet degradat ca urmare a efectelor unor accidente petrecute în anul 2018”, se mai arată în răspunsul Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Iaşi

De ieri, s-au început lucrări şi pe tronsonul Ilişeşti-Păltinoasa.

Porţiuni noi de parapet au fost montate recent şi pe E 85, pe sectorul Suceava-Fălticeni.

Lucrări de mult mai mare amploare au fost pe DN 17A, Sadova-Palma-Suceviţa, şi DN 17B, Vatra Dornei-Broşteni. Aici s-au înlocuit foarte multe parapete, care erau într-o stare de degradare foarte accentuată.

În judeţul Suceava, Direcţia Regională de la Iaşi este reprezentată de Secţiile de Drumuri Naţionale Suceava şi Câmpulung Moldovenesc.   

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Aproape 25 de kilometri de parapet nou, pe drumurile naţionale din Suceava.
 Vizualizări articol: 1866 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Aproape 25 de kilometri de parapet nou, pe drumurile naţionale din Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei