Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 116 (6826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Îngrijorător

„Peste 1,1 miliarde de euro din banii care trebuiau să meargă în pensiile din Pilonul 2 au dispărut”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

„Peste 1,1 miliarde de euro din banii care trebuiau să meargă în pensiile din Pilonul 2 au dispărut. După diminuarea contribuţiilor de la 1 ianuarie 2018, s-a mai diminuat, încă o dată, valoarea banilor care trebuia să meargă în conturile românilor. Toate acestea s-au întâmplat în vreme ce Guvernul spune că avem creştere economică”, este afirmaţia făcută de Ioan Balan, deputat PNL de Suceava.

Acesta consideră că vina pentru acest adevărat dezastru aparţine Guvernului PSD-ALDE, care a minţit cu neruşinare o ţară întreagă.

Parlamentarul sucevean a readus în atenţie o declaraţie din 2017 a ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, în care afirma că ”există o lege cu Pilonul 2 de pensii, noi ar trebui să alocăm 6% pentru Pilonul 2 de pensii...  se va întâmpla acest lucru de anul viitor”.

„Observaţi că de la promisiunea de creştere la 6% românilor li s-au tăiat contribuţiile la 3,75%, luându-le până la 20% din pensia viitoare. Semnalele sunt tot mai clare că, de la 1 iulie 2018, vor să desfiinţeze cu totul contribuţiile la sistemul de pensii. De la doamna Vasilescu nu putem formula prea multe aşteptări, pentru că şi atunci când s-a ocupat de salarii, dublarea lefurilor a însemnat scăderea veniturilor angajaţilor”, a mai arătat Ioan Balan.

Pentru o bună informare a oamenilor despre situaţia reală privind banii din Pilonul 2 de pensii, care afectează peste 7 milioane de persoane, Partidul Naţional Liberal a demarat o amplă campanie naţională de informare. Ioan Balan spune că acest demers a fost iniţiat pentru că actualul Guvern a arătat clar că vrea să confişte banii strânşi în ultimii 10 ani, de milioane de români, pentru a avea o pensie decentă, atunci când se retrag din câmpul muncii, la pensie.

„Sistemul actual de pensii este deja în colaps, are deficite de peste 10 miliarde de lei, deşi numărul de pensionari este aproape egal cu numărul de angajaţi. Din ce se vor plăti pensiile peste 9-10 ani, atunci când raportul va fi de 1 angajat la 2-3 pensionari? Cum va putea un angajat să susţină pensia la 2-3 pensionari? PSD-ALDE este pe cale să dărâme orice s-a construit corect în ultimii ani. Toată această degringoladă este determinată de faptul că, oricâte guverne va mai schimba Dragnea, ţara tot la fel de prost va fi guvernată. Uitaţi-vă la cum a evoluat economia în 2018. Suntem deja în riscul de a intra în recesiune, după ce creşterea economică a fost de 0,3% la sfârşitul anului 2017, iar în 2018 economia s-a oprit din creştere. Bugetul este plin de găuri, iar Guvernul PSD-ALDE nu are bani pentru a majora cuantumul pensiilor de la 1 iulie 2018”, a menţionat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean a mai spus că PNL se angajează să întreprindă orice demers pentru a apăra drepturile celor peste 7 milioane de români care au bani strânşi la Pilonul 2 de pensii.

„Sunt banii lor, sunt economiile lor, sunt proprietatea lor privată. Sunt bani care, la rândul lor, produc alţi bani, adică randamente. Banii din Pilonul 2 de pensii sunt bani siguri, sunt bani cerţi, strânşi în conturi individuale. Pensionarul din Pilonul 2 nu va mai sta cu mâna întinsă la mila Guvernului, dacă acesta va vrea sau nu să-i majoreze pensia. Tocmai acest lucru enervează la culme PSD-ALDE, ideea că pensionarul nu va mai fi captiv, dependent de pixul de la Guvern. Românii trebuie să îşi apere drepturile în faţa celor care vor să le confişte, iar PNL va fi alături de fiecare cetăţean”, a conchis deputatul Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Peste 1,1 miliarde de euro din banii care trebuiau să meargă în pensiile din Pilonul 2 au dispărut”.
 Vizualizări articol: 2170 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Peste 1,1 miliarde de euro din banii care trebuiau să meargă în pensiile din Pilonul 2 au dispărut”0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei