Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 116 (6826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Dramatic

Fondurile pentru programe naţionale de sănătate, reduse cu 40% pentru majorarea salariilor din sistemul medical

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

O parte din programele naţionale de sănătate, printre care cel de Cardiologie intervenţională, cel de Acţiuni prioritare pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici din secţiile ATI adulţi/copii şi terapie intensivă nou-născuţi (AP-ATI) şi cel de Oncologie nu au asigurată finanţarea nici măcar la nivelul fondurilor alocate anul trecut. Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a recunoscut, ieri, la Suceava, în conferinţă de presă, că la unele programe, „ca Acţiuni prioritare în ATI şi Cardiologie intervenţională finanţarea este cu 40% mai mică faţă de anul trecut”, şi asta deoarece a fost necesară „asigurarea resurselor pentru majorarea drepturilor salariale”. Întrebată dacă au fost tăiate fonduri şi de la Programul naţional de vaccinări, Sorina Pintea a răspuns că nu, "aici nu avem probleme".

Totodată, ea şi-a exprimat speranţa că la rectificarea bugetară din vară se vor aloca fondurile necesare pentru asigurarea finanţării programelor naţionale de sănătate măcar la acelaşi nivel ca în 2017.

Pentru 2017-2018, Guvernul a aprobat ca Ministerul Sănătăţii să deruleze şi finanţeze 15 programe naţionale cu impact major asupra sănătăţii publice, printre care: de vaccinare; de prevenire, supraveghere şi control al tuberculozei; de depistare precoce activă a cancerului prin screenig organizat; de sănătate mintală şi profilaxie în patologia psihiatrică; de transplant de organe, ţesuturi şi celule de origine umană; de boli endocrine; de sănătate a femeii şi copilului.

Programele naţionale de sănătate publică se finanţează de la bugetul Ministerului Sănătăţii, din bugetul de stat şi din venituri proprii, precum şi din alte surse, inclusiv din donaţii şi sponsorizări.

De asemenea, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate va derula şi finanţa 14 programe naţionale de sănătate curative: de boli cardiovasculare; de oncologie; de diabet zaharat; de tratament al bolilor neurologice; de tratament al hemofiliei şi talasemiei; de sănătate mintală; de boli endocrine; de ortopedie; de terapie intensivă a insuficienţei hepatice.

Programele naţionale de sănătate curative se finanţează de la bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, precum şi din alte surse, inclusiv din donaţii şi sponsorizări, în condiţiile legii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Fondurile pentru programe naţionale de sănătate, reduse cu 40% pentru majorarea salariilor din sistemul medical.
 Vizualizări articol: 1586 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fondurile pentru programe naţionale de sănătate, reduse cu 40% pentru majorarea salariilor din sistemul medical0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei