Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 116 (6826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Apreciere

Ministrul Sănătăţii afirmă că Spitalul de Urgenţă Suceava „are premise extraordinare” să devină spital regional

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a vizitat, ieri, secţia de Îngrijiri Paliative şi Laboratorul de Radiologie şi Imagistică Medicală şi a participat la o întâlnire cu medicii-şefi de secţie şi asistentele-şefe din Spitalul de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava. Pe parcursul vizitei de lucru de la spital, ea a fost însoţită de managerul unităţii medicale, Vasile Rîmbu, de preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, de prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, şi de parlamentarii PSD de Suceava Ioan Stan, Virginel Iordache şi Maricela Cobuz, precum şi de colegul său din minister, subsecretarul de stat Tiberius Brădăţan. Sorina Pintea s-a declarat ”plăcut impresionată” de  standardul ridicat al Spitalului de Urgenţă Suceava, a apreciat colaborarea foarte bună dintre spital şi administraţia judeţeană şi locală şi faptul că unitatea medicală reuşeşte să-şi asigure din activitatea medicală resurse proprii pentru dezvoltare. Pintea a spus că spitalul sucevean „are premise extraordinare pentru a deveni spital regional”, dar în acelaşi timp a refuzat sugestia managerului Vasile Rîmbu, de a schimba criteriile de clasificare a spitalelor şi a permite spitalelor judeţene să acceadă în clasament, implicit la finanţare, pe baza performanţelor realizate şi l-a descurajat în a continua demersurile pentru obţinerea statutului de spital clinic. Ministrul a afirmat că acum „clasificarea spitalelor este foarte bine structurată” şi că performanţa trebuie susţinută din resurse proprii sau implicarea autorităţilor locale. ”Să fii o viaţă primul în divizia B nu este nici o bucurie”, a fost comentariul lui Rîmbu, la răspunsul ministrului.

De asemenea, a respins propunerea lui Rîmbu de redefinire a urgenţei şi de obligare la plată a pacienţilor care abuzează de sistemul de urgenţă.

În schimb, a răspuns afirmativ solicitării preşedintelui Consiliului Judeţean, Gheorghe Flutur, să susţină extinderea spitalului cu un pavilion cu toate specialităţile, dedicat doar pacienţilor copii. ”Atâta vreme cât criteriile de eligibilitate se respectă, nu am nici o problemă cu asta”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Documentaţia pentru construirea unui spital de copii în curtea Spitalului Vechi este depusă la Compania Naţională de Investiţii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii afirmă că Spitalul de Urgenţă Suceava „are premise extraordinare” să devină spital regional.
 Vizualizări articol: 2722 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Sănătăţii afirmă că Spitalul de Urgenţă Suceava „are premise extraordinare” să devină spital regional0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei