Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 25 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 116 (6826)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Situaţie jenantă

Ministrul Sănătăţii, adus de Colegiul Medicilor Suceava la un eveniment prezidat de un doctor condamnat în trei dosare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a participat, ieri, la Zilele Medicale ale Sucevei, organizate de Colegiul Medicilor Suceava, manifestare al cărei preşedinte de onoare este prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae, condamnat în trei dosare, dintre care în două dosare definitiv.

Medicul desemnat de Colegiul Medicilor Suceava drept preşedinte de onoare al evenimentului a fost trimis în judecată în 2011, de către DNA, în calitate de rector al UMF Iaşi, fiind acuzat că, împreună cu alţi directori din cadrul universităţii, ar fi trucat o licitaţie privind un contract finanţat  din bani europeni.

De asemenea, a fost inculpat într-un dosar de conflict de interese comis în perioada în care era şi preşedinte al Institutului de Medicină Legală Iaşi, faptă ce ar fi fost comisă în cadrul unui proiect european.

În 2014, medicul a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru incompatibilitate, iar inspectorii de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) au cerut revocarea acestuia din fruntea Colegiului Medicilor şi a Universităţii de Medicină din Iaşi.

În data de 26 noiembrie 2015, Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat definitiv pe Vasile Astărăstoae la un an de închisoare cu suspendare şi interzicerea mai multor drepturi, în dosarul de fraude cu fonduri europene.

Anul trecut, în data de 28 iulie, Tribunalul Suceava l-a condamnat la doi ani închisoare cu suspendare pentru tentativă la infracţiunea de folosire sau prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor, precum şi la doi ani de închisoare pentru conflict de interese, fiind însă achitat pentru abuz în serviciu contra intereselor publice. Cele două pedepse au fost contopite cu o condamnare de 1 an închisoare aplicată de Judecătoria Iaşi într-un alt dosar, rezultând doi ani închisoare. Tribunalul Suceava a suspendat executarea pedepsei, aplicând un termen de încercare de 4 ani. Decizia putea fi atacată cu apel.

Mai trebuie spus că prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae este un adversar declarat al vaccinării obligatorii, iar anul trecut, când DSP Suceava a solicitat Colegiului Medicilor Suceava sancţionarea unui medic care promova nevaccinarea copiilor, universitarul ieşean a acuzat-o pe şefa DSP, dr. Cătălina Zorescu, de exces de zel.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea şi prof. univ. dr. Vasile Astărăstoae au vorbit la Zilele Medicale ale Sucevei de la aceeaşi tribună.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ministrul Sănătăţii, adus de Colegiul Medicilor Suceava la un eveniment prezidat de un doctor condamnat în trei dosare.
 Vizualizări articol: 3737 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ministrul Sănătăţii, adus de Colegiul Medicilor Suceava la un eveniment prezidat de un doctor condamnat în trei dosare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei