Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 113 (6823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Deschidere oficială

Studenţi din şase ţări participă la cea de a 25-a ediţie a concursului Hard&Soft, la USV

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipe din şase ţări participă săptămâna aceasta, la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, la Concursul Internaţional Studenţesc de Calculatoare Hard&Soft, ajuns la cea de-a 25-a ediţie.

Concursul, a cărui deschidere oficială a avut loc luni, este organizat de Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, din cadrul USV, acesta urmând să se încheie la finele săptămânii.

Hard&Soft este un concurs adresat studenţilor seniori din domeniile calculatoarelor, electronicii şi automaticii, care îşi propune să testeze competenţele tehnice hardware şi software şi de relaţionare socială ale viitorilor ingineri. Pe parcursul a cinci zile, echipe formate din câte patru studenţi vor încerca să rezolve sarcini cu un grad ridicat de complexitate. O asemenea reuşită solicită cunoştinţe avansate din domeniile ştiinţa calculatoarelor, inginerie electronică şi automatizări, referitoare la proiectarea sistemelor electronice, interfeţe, programare, utilizarea mediilor de dezvoltare software şi hardware, testare şi documentare, şi nu numai.

La ediţia din acest an s-au înscris 16 echipe, din care nouă echipaje din ţară (Cluj-Napoca, Oradea, Bucureşti, Timişoara şi Suceava) şi şapte echipaje din străinătate (Cernăuţi şi Viniţa – Ucraina, Chişinău – Republica Moldova cu două echipaje, Novi Sad – Republica Serbia, Ilmenau – Germania şi Hebei – China).

Juriul din acest an este format din preşedintele Timothy Hall, de la Universitatea din Limerick - Irlanda, precum şi Ciaran MacNamee, de la aceeaşi universitate, Nela Olsarova şi Nicolae Foica, de la ServiceXpert GmbH Munchen - Germania, Claudine Lecoqo şi Jean Michel Duthilleul, de la Universitatea Lille 1 - Franţa, în calitate de membri.
Concursul beneficiază de sprijinul Ministerului Educaţiei Naţionale, al Primăriei şi Consiliului Local Suceava, al Consiliului Judeţean Suceava, precum şi al unor firme implicate în încurajarea şi afirmarea tinerilor care se formează în universitatea suceveană prin competiţie.
Prezentarea sistemelor realizate de echipele competitoare ca răspuns la tema-proiect propusă de juriu şi festivitatea de premiere se vor desfăşura vineri, 25 mai, începând cu ora 16.30, în Aula din corpul E.

Concursul Hard&Soft a devenit o competiţie internaţională de prestigiu, ocupând un loc privilegiat în programele manifestărilor studenţeşti europene, de-a lungul timpului participând echipe din principalele centre universitare din România, însumând peste o mie de studenţi, alături de reprezentanţi ai mai multor universităţi partenere din Europa.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Studenţi din şase ţări participă la cea de a 25-a ediţie a concursului Hard&Soft, la USV.
 Vizualizări articol: 1140 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Studenţi din şase ţări participă la cea de a 25-a ediţie a concursului Hard&Soft, la USV5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei