Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 113 (6823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Soluţie finală

Condamnări definitive în dosarul paznicului de vânătoare Radu Ghiocel Iurniuc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Judecătorii de la Curtea de Apel Suceava s-au pronunţat definitiv ieri într-un complex dosar privind fapte de braconaj şi complicitate la această infracţiune, comise în zona Moldoviţa – Vatra Moldoviţei. Principalul acuzat, paznicul de vânătoare Radu Ghiocel Iurniuc, a fost găsit vinovat pentru cele mai multe infracţiuni pentru care a fost trimis în judecată, însă sunt şi inculpaţi care au fost găsiţi nevinovaţi. Printre ei şi un poliţist care a fost la un moment dat suspect în dosar.

 

Mistreţi împuşcaţi şi tranşaţi

Radu Ghiocel Iurniuc, care a fost paznic de vânătoare, a fost trimis în judecată în mai multe dosare, privind o mulţime de fapte, de la ameninţare, la braconaj şi uz de armă fără drept, iar condamnarea din acest dosar este a doua pentru el. Totuşi, până acum, acesta a scăpat cu pedepse suspendate sub supraveghere.

Conform anchetei Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, care a instrumentat acest dosar, în luna iunie 2015, Iurniuc i-a adresat în mod indirect, în prezenţa unor martori, ameninţări cu moartea prin împuşcare şi ameninţări de incendiere a gospodăriei unui bărbat din Vatra Moldoviţei. Radu Ghiocel Iurniuc era nemulţumit că persoana respectivă câştigase o licitaţie de folosire a unei păşuni, deţinută anterior de unul dintre fraţii paznicului de vânătoare.

În actul de sesizare a instanţei se mai arată că în noaptea de 26/27 octombrie 2015, Iurniuc a braconat prin împuşcare cu o armă de foc deţinută ilegal un porc mistreţ adult, care avea greutatea de aproximativ 150 kg, iar apoi l-a tranşat şi vândut, cu ajutorul unor complici. La fel s-a întâmplat şi pe 25 noiembrie 2015, cu un alt mistreţ. O altă acuzaţie este legată de o partidă de vânătoare ilegală care s-a soldat cu rănirea unui mistreţ.

 

Condamnările stabilite de judecători

Radu Ghiocel Iurniuc a primit în acest dosar două amenzi şi mai multe condamnări la închisoare. Principala infracţiune este cea de braconaj cinegetic. Însumat, acesta a primit 2 ani şi 11 luni de închisoare, însă pedeapsa a fost suspendată sub supraveghere pe o perioadă de 3 ani. 

Un alt inculpat, Ioan Herman, a primit un an de închisoare, suspendată sub supraveghere pentru doi ani, pentru infracţiunea de tăinuire la braconaj cinegetic. Tot Ioan Herman a fost achitat pentru infracţiunea de complicitate la infracţiunea de transport a vânatului. Și Nicolae Adrian Fercal a fost găsit nevinovat pentru tăinuire la infracţiunea de braconaj cinegetic. De asemenea, Nicolae Herman a fost achitat pentru infracţiunea de transport al vânatului provenit din braconaj.

Iniţial, în dosar era acuzat şi agentul-şef principal Viorel Comoriţan, de la Postul de Poliţie Vatra Moldoviţei, împotriva căruia s-a renunţat la urmărirea penală.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Condamnări definitive în dosarul paznicului de vânătoare Radu Ghiocel Iurniuc.
 Vizualizări articol: 1605 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Condamnări definitive în dosarul paznicului de vânătoare Radu Ghiocel Iurniuc0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei