Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 113 (6823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Agent de pază din Suceava, trimis în judecată pentru agresarea unui poliţist de la Acţiuni Speciale

Marţi, 22 Mai 2018 (14:47:21)de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunţat că au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a unui inculpat care a exercitat acte de violenţă asupra unui poliţist, luptător în cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava. Este vorba de dosarul privind agresiunea petrecută la ieşirea de la un film de la cinematograful din incinta Iulius Mall Suceava, scene petrecute la finele lunii aprilie a anului trecut.

La vremea respectivă, în mediul online au circulat imagini care surprindeau cum Bogdan Galanton, agent de pază, se răfuieşte cu poliţistul Răzvan Bolea. Ce nu s-a ştiut atunci a fost că poliţistul a suferit leziuni serioase la umăr, care au necesitat, conform certificatului medico-legal, 25 de zile de îngrijiri medicale. Leziunile nu s-au produs prin lovire directă, ci prin împingerea victimei în pereţii laterali ai coridoarelor, s-a stabilit în cadrul anchetei.

 

O duşmănie de trei ani de zile

Procurorii care au anchetat cazul au arătat că Bogdan Galanton nutrea o duşmănie veche faţă de poliţist, după ce acesta a participat la acţiuni conform atribuţiilor de serviciu. Un astfel de episod este din 2014, când patru poliţişti de la Serviciul de Acţiuni Speciale au intervenit la un bar pentru a aplana un conflict. Aici, Bogdan Galanton, agent de pază la acea vreme, s-a opus intervenţiei poliţiei, fiind imobilizat şi încătuşat. Atunci, Galanton a reclamat că a fost bătut şi l-a acuzat direct pe poliţistul Răzvan Bolea.      

De la acel moment, arată procurorii, inculpatul a început să pună presiune pe poliţist, postând fotografii cu acesta pe reţelele de socializare, însoţite de insulte şi comentarii denigratoare. Ameninţările s-ar fi derulat în mai multe etape, inclusiv când cei doi s-au întâlnit personal în oraş.

 

Agresiunea de pe coridorul de la ieşirea de la film 

Pe 30 aprilie 2017, poliţistul, aflat în timpul liber, a mers la un film la cinematograf, în aceeaşi sală aflându-se şi Bogdan Galanton. Scenele violente s-au petrecut la ieşirea de la film.

„În jurul orei 19:00, după terminarea filmului, poliţistul a părăsit sala, îndreptându-se grăbit spre ieşire pentru a se întâlni ulterior cu soţia şi fiul său. La acest moment inculpatul a observat persoana vătămată şi a pornit în fugă după aceasta pe holurile complexului comercial. După puţin timp inculpatul a ajuns în spatele victimei, a lovit-o pe aceasta cu putere în spate cu mâna, după care a început să-i adreseze insulte (făcându-i reproşuri cu privire la activitatea din anul 2014), a adoptat o atitudine în mod vădit provocatoare (prin aceasta încercând să determine victima să riposteze în mod violent pentru ca ulterior inculpatul să-i poată aplica lovituri mai puternice), a scuipat pe victimă, concomitent cu aplicarea mai multor lovituri cu cotul ori cu mâinile în diverse zone anatomice”, au descris procurorii agresiunea.

Procurori au reţinut că poliţistul, fost practicant de box de performanţă, a încercat să îl determine pe Galanton să înceteze activitatea provocatoare. Poliţistul şi-a pierdut şi el cumpătul la un moment dat, cerându-i lui Galanton să iasă afară, pe malul apei Sucevei, fără însă a-l agresa în vreun fel pe Galanton. 

„Cu toate acestea, inculpatul a continuat să se manifeste provocator la adresa persoanei vătămate, acţionând de o manieră ameninţătoare, împiedicându-l pe acesta să se îndepărteze prin exercitarea unor lovituri în zona pieptului şi a abdomenului, inclusiv prin împingerea victimei în pereţii laterali ai coridoarelor - această activitate violentă a condus la producerea unor leziuni grave victimei la umărul drept”, au mai stabilit procurorii.  

Această leziune de la umăr, produsă prin loviri şi mişcare articulară forţată, după cum au constatat medicii, a necesitat 20-25 de zile de îngrijiri medicale.

 

Va fi judecat pentru ultraj

Concluzia procurorilor este că ameninţările şi actele de agresiune din ziua de 30 aprilie, în legătură directă cu exercitarea anterioară de către poliţist a atribuţiilor de serviciu, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunii de ultraj.

De precizat că parte din scandalul dintre cei doi a fost filmat de soţia lui Galanton şi postat ulterior în mediul online. Partea de imagini făcută publică nu conţine însă decât o parte din scandal.  

Bogdan Galanton a fost trimis în judecată, în stare de libertate, pentru comiterea infracţiunii de ultraj şi se bucură de prezumţia de nevinovăţie, până la o decizie definitivă a instanţelor de judecată. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Agent de pază din Suceava, trimis în judecată pentru agresarea unui poliţist de la Acţiuni Speciale.
 Vizualizări articol: 6671 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Agent de pază din Suceava, trimis în judecată pentru agresarea unui poliţist de la Acţiuni Speciale3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Alte titluri din Ultima ora local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei