Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 22 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 113 (6823)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Semne de întrebare

Trecut cu probleme penale pentru Victor Construct şi patronul acesteia, o firmă care a executat mai multe lucrări în Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Victor Construct, firma care câştigă pe bandă rulantă licitaţiile din municipiul Suceava, şi aici este inclusă şi Zona de Agrement Tătăraşi, are în spate un trecut extrem de agitat pe linie penală. Patronul firmei, Victor Mihalachi, nu face excepţie de la această regulă, iar recent a fost condamnat la o amendă administrativă într-un dosar de „loviri şi alte violenţe”. Şi persoana juridică Victor Construct are probleme la fel de mari, după ce în 2011 a participat la o licitaţie organizată de Ministerul Justiţiei pentru atribuirea lucrărilor care vizau construcţia Palatului de Justiţie din Iaşi, licitaţie pe care firma din Botoşani a încercat să şi-o adjudece folosindu-se de acte false. În acest caz există şi o primă condamnare, dar dosarul este în curs de finalizare la Curtea de Apel Târgu Mureş.

 

Au încercat să păcălească până şi Ministerul Justiţiei

Faţă de persoana juridică Victor Construct există o condamnare în primă instanţă, dictată de Judecătoria Botoşani. E drept, dosarul este în apel, acum la Curtea de Apel Târgu Mureş, după ce a fost strămutat de la Curtea de Apel Suceava. Iată cum sună decizia instanţei din Botoşani: „Condamnă pe inculpata persoană juridică SC Victor Construct SRL Botoşani pentru săvârşirea infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale la pedeapsa de 10.000 lei amendă; uz de fals la pedeapsa de 10.000 lei amendă. Aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 10.000 (zece mii) lei amendă şi pedeapsa complementară a interzicerii de a participa, direct sau indirect, la procedurile de achiziţii publice pe o perioadă de 1 an”.

De ce s-a ajuns la această condamnare? Pentru o licitaţie pe care Victor Construct a vrut să o trucheze. Culmea ironiei, victima era chiar Ministerul Justiţiei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani au explicat de ce s-a dispus trimiterea în judecată a SC Victor Construct SRL şi a unuia dintre angajaţi, Gheorghe Solcan, condamnat şi el de Judecătoria Botoşani la 8 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere. Trebuie spus că nici în acest caz soluţia nu este definitivă.

Potrivit rechizitoriului, Gheorghe Solcan a fost împuternicit să reprezinte societatea la licitaţia organizată de Ministerul Justiţiei, în anul 2011, pentru construcţia Palatului de Justiţie din Iaşi. Printre condiţiile de participare la licitaţie se număra şi dovedirea derulării a cel puţin un contract similar în valoare de peste zece milioane de euro. În oferta societăţii Victor Construct SRL a fost depus un proces verbal de recepţie, din iulie 2009, al unor lucrări efectuate la Complexul Rezidenţial Green Hills din Piatra Neamţ. Iar actul respectiv, care dovedea că firma a derulat un proiect în valoare de 11.357.000 de euro, a fost depus la dosar.

Reprezentanţii Ministerului Justiţiei au avut ceva suspiciuni şi au cerut verificarea documentelor depuse de Victor Construct, iar rezultatul a arătat că firma din Botoşani a semnat un proces verbal de recepţie a unor lucrări în valoare de doar 14.408.121 de lei şi nicidecum pentru suma de 11.357.000 de euro.

Pentru că reprezentanţii Victor Construct au susţinut că actul depus la dosar este real, în cauză s-a dispus şi efectuarea unei expertize, iar rezultatul a fost clar: documentul este fals.

 

Agresiune în trafic cu acţionarul de la Uvertura Mall

Nici Victor Mihalachi nu este dus de prea multe ori la biserică. El a fost trimis în judecată pentru comiterea infracţiunii de loviri şi alte violenţe. A scăpat cu o amendă administrativă de 1.000 de lei la Curtea de Apel Suceava, după ce în primă fază Judecătoria Botoşani îl condamnase la 3 luni de închisoare cu suspendare.

Dosarul penal a fost constituit după o altercaţie în trafic cu acţionarul principal de la Uvertura Mall, Dănuţ Prisecariu.

Incidentul de la care a pornit totul s-a petrecut în urmă cu aproximativ şase ani, iar iniţial anchetatorii au dispus neînceperea urmăririi penale, însă avocaţii lui Prisecariu au reuşit să obţină anularea ordonanţei procurorilor, Victor Mihalachi fiind trimis în judecată. Conflictul dintre cei doi importanţi oameni de afaceri din Botoşani s-a întâmplat pe 15 iulie 2012, pe bulevardul Mihai Eminescu din municipiul Botoşani, când Victor Mihalachi s-a intersectat în trafic cu Dănuţ Prisecariu. Ambii se îndreptau spre Iaşi, iar în dreptul Şcolii 10, Toyota Land Cruiser condusă de Prisecariu a fost depăşită de BMW-ul în care se afla Victor Mihalachi. A urmat un acroşaj, după care BMW-ul a blocat calea. Ulterior, Dănuţ Prisecariu a sunat la 112 şi a anunţat avarierea ambelor maşini, dar şi faptul că a fost agresat şi ameninţat, iar după 10 zile a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoşani, la care a anexat şi un certificat medico-legal prin care a arătat că a avut nevoie de 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Problemele dintre cei doi au plecat de la faptul că Dănuţ Prisecariu reclamase în trecut că Victor Mihalachi a întârziat nejustificat finalizarea lucrărilor la Uvertura Mall şi astfel inaugurarea acestui obiectiv nu a mai avut loc la termenul stabilit.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Trecut cu probleme penale pentru Victor Construct şi patronul acesteia, o firmă care a executat mai multe lucrări în Suceava.
 Vizualizări articol: 5482 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
Trecut cu probleme penale pentru Victor Construct şi patronul acesteia, o firmă care a executat mai multe lucrări în Suceava5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei